Pri sexe dochádza k tesnému telesnému kontaktu, ktorý pôsobí veľmi dráždivo, dôležité však je, aby bol tento kontakt čo najpríjemnejší. Navyše od prostriedkov na zvláčnenie alebo zvýšenie klzkosti často očakávame aj iné príjemné efekty. Kedy siahnuť po lubrikačnom géle, kedy po masážnom oleji alebo nejakom špeciálnom prostriedku? Vždy je to dané predovšetkým tým čo chceme dosiahnuť. Aplikácia sa nevykonáva vždy iba na penis alebo vagínu, mnohé prostriedky sú určené aj pre použitie na celom tele, poslúžia najmä pri erotických masážach. Podľa zloženia sú k dispozícii prostriedky chladivého alebo hrejivého typu, niektoré obsahujú aj afrodiziakálne zložky alebo rôzne ďalšie špeciálne prímesi.

PRE PRÍJEMNÝ POCIT AJ LEPŠÍ SEXUÁLNY VÝKON

Úplne scestný je názor, že lubrikačné prostriedky sú určené výhradne pre análny sex alebo staršie páry. Občasné problémy s nedostatočným zvlhčením môžu nastať u kohokoľvek, bez ohľadu na používané sexuálne praktiky či vek. Pri niektorých praktikách je pochopiteľne žiaduce zníženie trenia styčných plôch, preto použijeme prostriedky s nízkou viskozitou, zaručujúcou ľahký sklz. Pre zvýšenie dráždivého efektu a stimuláciu naopak použijeme gély a lubrikanty s viskozitou výrazne vyššou. Pre použitie priamo do pošvy sa používajú lubrikačné gély predovšetkým v menopauze alebo hormonálnych výkyvoch, nedostatočná vlhkosť však môže nastať aj pri užívaní niektorých liekov. Veľmi významnú úlohu zohráva aj stres a psychické vplyvy celkovo. Pri používaní gélov v kombinácii s kondómom musíme dbať na voľbu správneho typu lubrikantu, používajme tie, ktoré sú vyrobené na vodnej báze. Napríklad olejové lubrikačné gély môžu pomerne rýchlo poškodiť štruktúru latexu, ktorý je pre výrobu kondómov najčastejšie používaný, v tom prípade by mohla funkcia kondómu zlyhať. Proti nechcenému otehotneniu môžete použiť špeciálne gély s označením “spermicídne”, tie pri kontakte spermie zahubia.

KTORÉ LUBRIKANTY SI VYBRAŤ?

Ponuka lubrikantov pre erotické hry je veľmi široká, zjednodušene si tieto prostriedky môžeme rozdeliť do niekoľkých základných skupín. Sú to napríklad prostriedky na VODNEJ báze, ktoré sú vodou rozpustné a minimálne dráždia ľudskú pokožku. Cenovo bývajú veľmi ľahko prístupné, pomerne riedke a dobre kĺžu. Avšak ľahko sa zmyjú, takže k erotickým hrám napríklad v sprche, vírivke alebo v bazéne sa vôbec nehodia. Rýchlo by totiž došlo k ich rozpusteniu a aj keď sa to nezdá, vo vode sa bez vhodného lubrikantu možno ľahko a nepríjemne odrieť práve na intímnych miestach. Skúsené erotické spoločníčky budú mať pre takéto prípady určite vhodný lubrikant po ruke. Najskôr bude vyrobený na báze silikónu, bude teda o niečo hustejší a voda ho nezmyje. SILIKÓNOVÉ gély sú vynikajúcim prostriedkom aj na erotické masáže, dobre kĺžu a sú veľmi príjemné na dotyk. OLEJOVÉ gély a vazelíny sú väčšinou zhotovené s použitím prírodných aromatických olejov v kombinácii s ďalšími špeciálnymi zložkami, či už sú to vonné esencie či slabé afrodiziaka. ŠPECIÁLNE lubrikanty s výraznou arómou možno odporučiť milovníkom orálneho sexu, používajú sa len v minimálnom množstve a odporučiť možno predovšetkým tie, ktoré sú založené na báze silikónu alebo oleja. Ich použitie pochopiteľne nie je nutné, niektoré ženy tak ale ľahšie prekonajú prvotnú nechuť k orálnemu sexu a časom v ňom nájdu niekedy aj veľké zaľúbenie. Lubrikanty môžete používať aj v prípade, že s dostatočným zvlhčením nemáte žiadny problém, niektoré totiž obsahujú zložky, ktoré pôsobia na lepšie prekrvenie intímnych partií a tým pádom aj na erekciu a celkovú vzrušivosť, teda pomáhajú na podávanie lepšieho sexuálneho výkonu. Pokiaľ naopak chcete znížiť citlivosť a dlhšie vydržať, vyberte chladivú emulziu so zodpovedajúcou znecitlivujúcou zložkou. Výber je veľký, len musíte vedieť, čo konkrétne od lubrikačného prostriedku vyžadujete.

ANÁLNE GÉLY ZVÝŠIA PREŽITOK

lubrikantAk to pekne kĺže, tak je análny sex jednoduchší a príjemnejší, predovšetkým pre tých menej skúsených je práve špeciálny análny lubrikant vhodnou voľbou. Tieto gély je možné používať v kombinácii s kondómom, vibrátorom, análnym kolíkom a ďalšími prostriedkami a erotickými pomôckami, niekedy sú aj obohatené o príjemné vône. Silikónové prostriedky nezanechávajú žiadne mastné škvrny a po skončení sexu je ich možné z pokožky ľahko odstrániť. Gély, ktoré sú určené pre análne používanie, možno samozrejme používať aj vaginálne, mávajú zvýšenú kĺzavosť a často obsahujú aj dezinfekčné zložky. Zavádzanie “hračiek” alebo penisu do zadočku je potom oveľa ľahšie a príjemnejšie, k zvýšeniu kĺzavosti prispieva tiež xantanová zložka, ktorá gél výrazne zjemní.

EROTICKÁ MASÁŽ ako predohra NEMÁ CHYBU

lubrikantyPre erotické masáže možno použiť aj lubrikanty, to ale skôr platí pre lokálne vykonávanú masáž na konkrétnej menšej časti tela. Ak chcete masírovať celé telo alebo jeho veľkú časť, použite jemné a cenovo prístupné masážne oleje, výsledok bude určite stáť za to! K masáži je potrebné vhodné prostredie a dostatok času, pri letmých pohľadoch na hodinky alebo na displej telefónu nie je atmosféra správne uvoľnená, tak ako by mala byť. Ak sa necháte masírovať na priváte s tým, že záverom bude sex a erotika, uvidíte, že váš pôžitok aj výkon bude oveľa lepší ako pri bežnom využívaní erotických služieb zaFo. Po dohovore môžete s Afroditou vykonávať aj vzájomnú masáž, existuje veľké množstvo rôznych druhov od tých pozvoľna rozohrievajúcich až po divoké dráždenie. Zvoľte si teda takú, ktorá vás láka a je pre vás vhodná, prípadne si nechajte poradiť. Medzi najznámejšie prostriedky na zvláčnenie pokožky patria oleje a výťažky zo santalového dreva, exotického stromu ylang-ylang, eukalyptu a kokosového oleja, nepohŕdajte ale ani nie tak cudzokrajnými esenciami, ako je dobre známy harmanček, mäta alebo levanduľa. Tiež citrusové výťažky sú často voňavou a súčasne afrodiziakálnou zložkou masážnych olejov. V erotickom salóne alebo na sex priváte si môžete dohodnúť konkrétny typ erotickej masáže a nemusíte sa o výber vhodných olejov starať, skúsené Afrodity dobre vedia, ako vám urobiť pobyt čo najpríjemnejší. Takže stačí sa pekne uvoľniť a sledovať, ako z vás opadáva stres a prebúdza sa sexuálna túžba.