sex_a_hudbaMedzi sexom a hudbou môžeme nájsť mnohé veľmi tesné väzby, stačí sa len trochu zamyslieť. Hudba totiž k erotike a sexu patrí rovnako, ako sex a erotika k hudbe, tak to proste je. Počúvanie hudby môže byť veľmi vzrušivým prvkom, ktorý je vhodnou predohrou k sexu rovnako ako doplnkom pri sexe samotnom (v prípade tenkých stien a zvedavých susedov či rodičov). Veľmi dobre sa hodí aj k dokresleniu nálady v pauze medzi milovaním či po ukončení aktu lásky. O láske a sexe pojednáva mnoho piesní a hudobných diel, ďalšou samostatnou kapitolou by mohli byť hudobníci (i hudobníčky), ktorí vďaka svojmu umeniu oveľa ľahšie nadväzujú vzťahy a dosahujú svoj vytýčený cieľ. Tiež pre sex zaFO má hudba veľmi dôležité miesto, či už je to na erotickom priváte alebo v klube, zameranom na striptíz, sex či podobné hrátky. Vhodne zvolená hudba dokáže stimulovať, navodiť atmosféru, uvoľniť napätie aj odviesť myšlienky tým správnym smerom.

Je hudba pre sex vhodná?

Čo sa týka zvukovej kulisy a podfarbenia intímnej situácie, veľmi záleží na vkuse tých, ktorí ju vyberajú. Ak máme predstavu o tom, čo sa vašej sex partnerke páči, nebýva výber zložitý, ak nedôjde k výraznému stretu hudobného vkusu oboch partnerov. To by sme totiž rozhodne nemali podceňovať, ak je hudobný vkus skutočne veľmi rozdielny, môže dôjsť k strate erotickej nálady a motivácie u jedného zo zúčastnených. Hudba by mala pôsobiť na ľudské emócie a navodiť tak romantickú atmosféru, zvýšiť chuť na sex. Avšak tak, ako všetci neprevádzkujú len klasický sex a navyše len v misionárskej polohe, môže sa aj výber vhodnej hudby značne líšiť. Asi najjednoduchším riešením je tlmené počúvanie niektorej rozhlasovej stanice, vysielajúcej vhodný štýl hudby. Ale ak počas sexu zrazu začnú znieť správy zo sveta alebo zo športu, môže to pôsobiť dosť rušivo, pritom práve v takej chvíli nie je nálada na prelaďovanie a hľadanie vhodnejšieho vysielača. Oveľa lepšou voľbou je hudobný nosič, kedy presne vieme, čo nám bude k sexu vyhrávať, napríklad CD alebo kazeta. Avšak, napríklad gramofón je potrebné umiestniť tak, aby prípadné otrasy (ktoré k poriadnemu sexu často patria) nespôsobili preskakovanie alebo vypadnutie ihly, pretože sú určité momenty, kedy sa človeku skutočne nechce hrať na diskdžokeja. Nedá mi to, aby som si nespomenul na nešťastný a predčasný koniec milostných radovánok, ktoré spôsobilo zamotanie kazety s mojimi obľúbenými a v tej dobe ťažko dostupnými nahrávkami. Ako náhle sa ozval kolísajúci zvuk a následné praskanie, značiace pokrčenú pásku, prerušil som všetku erotickú aktivitu a utekal som zachraňovať kazetu. Pochopiteľne márne, navyše bolo všetko pokazené, partnerka i ja sme mali po erotickej nálade a už sme sa do varu ten večer jednoducho nedostali…

Aká hudba je pre sex ideálna?

sex_a_hudba2Výber hudby je naozaj náročný, avšak aj na sex privát si môžeme doniesť svoju obľúbenú nahrávku, ak je erotická spoločníčka skutočná profesionálka, nebude mať žiadne výhrady. A ak sa jej trafíte do noty, môže to jej výkon ešte povzbudiť a zážitok bude oveľa silnejší. Niekedy je celkom vhodné nenápadne zistiť, aký má váš náprotivok hudobný vkus, nebýva to nijak zložité. Mladší ľudia si k sexu s chuťou pustia aj niečo svižnejšieho, či už je to rocková hudba, techno, disco či metal, táto hudba sa dobre uplatní pri rýchlejšie vykonávanej kopulácii. Ak chceme rozbehnúť príjemnú romantickú predohru, siahneme skôr po nejakej balade, pomalých pesničkách alebo jemných inštrumentálkach. Pre niekoho je pri sexe ideálnou hudbou klasika či dokonca opera, veľmi dobre sa osvedčujú aj melódie zo zamilovaných a sexom okorenených erotických filmov.

Kto akú hudbu pri sexe preferuje?

sex_countryZaujímavé štúdie so zameraním na vzťah hudby a erotiky priniesli po celom svete pomerne zhodné výsledky, pre zaujímavosť sa teda na ne môžeme pozrieť trochu podrobnejšie. Tí, ktorí majú v obľube blues, folk a jazz údajne patria medzi pomerne liberálne osobnosti, nemajú zábrany pred ničím novým a sú otvorení pre experimentovanie, hoci nie je vhodné s príliš neobvyklými technikami či praktikami nejako ponáhľať. Pri sexe radi striedajú polohy a vždy majú pri sebe spoľahlivú ochranu. Vyznávači rockovej hudby sú v hĺbke duše tak trochu rebeli a prejavuje sa to aj na ich životnom štýle, obliekaní, prístupe k práci, priateľom a aj k sexu. Dnes sa najčastejšie jedná o takzvanú “strednú generáciu”, výsledky ankiet a sociálnych výskumov sem však trochu prekvapivo radia aj ľudí spoločensky uvedomelých, ktorí svoj rebelský názor dôsledne skrývajú pred verejnosťou a otvoria sa len osobám skutočne blízkym. Prekvapivo preferujú klasické polohy a k experimentom sa odhodlajú len zriedka. Popová hudba je skôr určitou kulisou, poslucháči bývajú ľahko ovplyvniteľní, ľahko podliehajú dominancií druhej osoby a hneď uznávajú názory druhých. Spolu s disco hitmi ju ale môžeme pomerne často počuť práve v erotických kluboch, často sa veľmi dobre hodí k vyzývavému tancu. Poslucháči popu sa vraj snažia v sexe za každú cenu podať čo najväčší výkon, čo nakoniec nemusí vždy viesť k tomu najlepšiemu koncu. Muži, ktorí majú v obľube razantný heavy metal sa predovšetkým u mladších partneriek často tešia obdivu podobne ako tí, ktorí si pracne vypracovali imidž drsných motorkárov alebo pouličných bitkárov, avšak ženy so záľubou v rovnakom hudobnom štýle sú žiaduce len pre pomerne úzky okruh záujemcov. Napriek tomu typické metalové doplnky v podobe ocvočkovaných pásikov, reťazí alebo náramkov s hrotmi patria medzi obľúbené propriety mnohých dominantných žien, hlavne dominy. Taktiež pri klasickej hudbe je veľký rozdiel vo vzájomnej príťažlivosti, ak je žena milovníčkou klasickej hudby, je pre mužov veľmi príťažlivá a mnohý sú s ňou ochotný stráviť aj pre nich inak nudné a nezaujímavé hodiny na koncerte symfónia, zatiaľ čo muži so záľubou v klasickej hudbe si na príliš veľký záujem žien sťažovať nemôžu. Snáď len zatrpknuté intelektuálky, pre ktoré je to tak trochu póza, o nich prejavia výraznejší záujem. Pre milovníkov táborových ohňov a country hudby prieskum nedopadol vôbec optimisticky, údajne sú títo muži pre väčšinu sexuálne aktívnejších žien najmenej príťažliví, čo sa hudby i životného štýlu týka. Iste ale aj tu existujú výnimky. Nezapadáte do žiadnej z kategórií alebo máte iný názor? Prečo by nie, veď žiadny verejný výskum a štatistiky nie sú dokonalé!

Hudba úplne odinakiaľ

Vyskúšali ste sex pri meditačnej alebo etnickej hudbe? Ja áno a za seba môžem povedať, že pre erotickú masáž, tantra masáž alebo ľahký petting je to celkom príjemné, pre sex samotný mi ale viac vyhovovalo čokoľvek iné. Zvuky veľrýb alebo rytmické klopkanie drievok sa dajú počúvať chvíľu, ale pri sexe si radšej dám niečo vhodnejšieho. Hoci netvrdím, že niekomu práve toto nepríde ako to pravé …