Keď vagína prehovorí Určite ste to už tiež zažili, počas pohlavného styku sa zrazu ozve taký podozrivý zvuk, ktorý jednoznačne pripomína hlasno vypustené vetry. Niekomu sa to môže stať dokonca dôvodom na prerušenie pohlavného styku (či už z akéhokoľvek dôvodu), pritom je to ale vec, ktorá sa jednoducho stať môže a ani jeden z partnerov za ňu nenesie zodpovednosť. Jedná sa o takzvanú vaginálnu flatulenciu (inak označovanú aj ako “Vart, Queef” alebo “Funny Fart”). Na rozdiel od análnej flatulencie (teda klasických vetrov) k nej nedochádza pre nadúvanie a nezahŕňa odpadové plyny, ide a jedná sa ale o vyrovnávanie tlaku, ktorý sa pri zasuntí penisu mení. Tento zvuk môže oboch partnerov trochu vyviesť z rovnováhy, nie je však sprevádzaný zápachom ani ďalšími nežiaducimi efektmi. Pre niektorých ľudí je to naopak rovnako žiaduce, ako napríklad mľaskavé zvuky alebo intenzívne vlhnutie, rozhodne to nie je dôvod k prerušeniu pohlavného styku. Tento jav sa môže zriedkavo objaviť aj pri strečingu, cvičení alebo preťahovaní aj bez “asistencie” pánskeho údu. Niektoré skúsené amatérky a profesionálky dokážu tieto zvuky vyvolať aj samy, prípadne zvoliť takú polohu, kedy sa vaginálná flatulencia určite dostaví. Takže ak ste ešte nemali tú príležitosť, dohodnite sa s odborníčkou v obore sexu, u každej to jednoducho nejde.

Kedy sa s vaginálnou flatulenciou stretneme?

K týmto prejavom najčastejšie dochádza pri neobvyklých sexuálnych polohách alebo pri polohách, ktoré pre partnerku nebývajú celkom ľahké. V prípade flatulencie v spojení so zápachom alebo stopami výkalov sa môže jednať aj o ochorenie pošvy alebo hrubého čreva a v tom prípade je rozhodne správnym krokom vyhľadanie lekárskeho vyšetrenia. V tých prípadoch býva pre ženu sex aj bolestivý a nepríjemný. Vákuové pumpy sú riešené tak, že naopak vyvolávajú podtlak a týmto javom teda rozhodne nehrozia. Bežná vaginálna flatulencia je jav, ktorý by sme mali brať skôr s humorom alebo ho proste ignorovať a predstierať, že sme nič nepočuli. Ak to oboch partnerov vzruší alebo pobaví, môžu si dokonca s vyvolávaním rôznych vaginálnych zvukov užiť docela zaujímavú zábavu. Ak partnerka silno zvlhne a penis má dostatočný priemer, pri pohlavnom styku k týmto efektom dochádza pomerne často, riešením pre hanblivé dievčatá môže byť aj vhodne zvolená zvuková kulisa. Niekomu sa vyložene páčia mľaskavé zvuky, ktoré občas prejdú v niečo výrazné a silnejšie, iní sa snažia efekt utlmiť, to je na každom z nás. K vaginálnej flatulencií občas dochádza aj pri stimulácii pomocou dilda, niektoré sexice vám to iste ochotne predvedú, len sa nehanbite o to požiadať. A ak sa vám podarí tieto zvuky vyvolať vlastnou “pýchou”, máte zase nový prírastok do zbierky erotických zážitkov. Zriedkavo sa môže vaginálna flatulencia ozývať aj pri zakašľaní alebo pri chôdzi na schodoch, potom pre ženy často pôsobí trochu ponižujúcim a trápnym dojmom, len ťažko možno niečo také náhodným nechceným svedkom nezvyčajného úkazu vysvetľovať.

Nikdy do vagíny nefúkať!

Určité množstvo vzduchu sa do vagíny môže dostať aj pri olizovaní a dráždení vonkajších rodidiel jazykom, aj to môže vyvolať flatulenciu. Rozhodne však nemožno odporučiť zámerné fúkanie do vagíny, ktoré by mohlo spôsobiť nevoľnosť či dokonca vzduchovú embóliu, ktorá môže ohroziť zdravie ženy, prípadne tiež zdravie už počatého plodu. Orálny sex je veľmi populárny a dnes sa pred jeho praktizovaním nepozastavuje takmer nikto, isté ohľady by sme ale mali vždy dodržiavať. Fúkanie do vagíny pre ženy rozhodne nie je príjemné, hoci niektoré partnerky sa tomu možno brániť nebudú, radšej sa tomu vyhnite a zvoľte vhodnejší spôsob orálneho ukojenie. Vaginálna flatulencia sa často prejaví aj pri intenzívnom lesbickom sexe, kedy sú používané vibrátory a dildá v kombinácii s lubrikantmi. Dievčatá však spravidla už vedia, o čo sa jedná, nedajú si orgazmus pokaziť predstavou, že by sa jednalo o klasický análny flatus. To sa totiž veľmi ľahko spozná podľa zápachu, pri sexe ale k uvoľneniu plynov z konečníka dochádza len zriedkavo, ak pred análnym dráždením či sexom nebola vykonaná vhodná príprava a vyprázdnenie.

Ktoré polohy efektu napomáhajú?

Rozhodujúcim faktorom pre vznik zvuku vaginálnej flatulencie je spravidla zvolená sexuálna poloha, hoci k tomu prispievajú aj ďalšie faktory. Už z anatomického hľadiska sa ženy od seba výrazne líšia, priestrannosť a tvar vagíny je vždy unikátna. Najčastejšie sa “prdivé” zvuky ozvú v polohe na chrbte s nohami vysoko hore, napríklad na ramenách partnera, ďalej celkom bežne sa vyskytujú aj pri bežnej polohe “na koníčka” a nie sú výnimkou ani pri sexe zozadu, hlavne pri dôkladnom predklone partnerky. To ale určite neznamená, že by sme si mali práve tieto obľúbené polohy odopierať, veď keď vieme, o čo v skutočnosti ide, komu by to vadilo. Hoci raz k takejto situácii došlo, čo si spomínam. Vtedy (to už je veľmi dávno) sme s kolegom z práce využili voľný byt jeho matky, ktorá bola na chate a pozvali si spoločníčky. Pochopiteľne už pred polnocou to skončilo tak, ako sme asi všetci predpokladali, lenže tá moja mala práve sklon k vaginálnej flatulencií. Po chvíli nám to už ale ani neprišlo a veselo sme si užívali, keď tu sa vo dverách objavil nahý kamarát aj s jeho partnerkou a že vraj sa v tomto „hluku“ nedá ani poriadne šukať! Nedalo sa nič robiť, pustili sme viac nahlas muziku a pokračovali, ako inak …

Berte to s humorom

Ak sa s vaginálnou flatulenciou stretnete, je dobré vedieť, o čo sa jedná a potom vás nemôže vyviesť z miery. Chápavý prístup k partnerke, ktorá môže mať tendenciu hanbiť sa, ospravedlňovať sa a podobne veľa pomôže, prejavte sa teda ako praví gentlemani a uvidíte, že sa vám to vráti aj s úrokmi. Veď ona si to tiež chce užiť a kvôli zdanlivému problému by sex nemusel byť zďaleka tak kvalitný alebo by sa dokonca nekonal vôbec. A to by bolo škoda, nie?