dojmy_pojmyV súvislosti so sexuálnymi praktikami stále pribúdajú nové označenia a pojmy, navyše sa začínajú používať aj dlhodobo existujúce označenia, o ktorých sa zatiaľ moc nehovorilo a teraz sa objavujú v zornom poli záujmu. Doplniť si prehľad je vždy zaujímavé, hlavne ak si vypočujeme debatu s pojmami, v ktorých sa nevyznáme, zbytočne tápame a nie sme dosť dobre “v obraze”. Takže tu je ďalšie rozprávanie o menej obvyklých názvoch erotických techník a mnohom ostatnom, čo k tejto téme patrí. Ak by ste si napríklad na erotickom priváte dali krátku “oddychovú” pauzu a predviedli svoju vzdelanosť a prehľad tým, že o niektorých z uvádzaných termínov a pojmov znalecky pohovoríte, hneď si môžete započítať, že ste si užívali XENOGLOSOFILIU, čo je označenie pre sexuálne vzrušenie, spôsobené používaním cudzích a nezvyklých výrazov. No vida, človek by ani netušil, čoho sa občas nevedomky dopúšťa…! :-)

VOŇA SEXU A EROTIKY

Každého vzrušuje niečo iné, to platí aj v oblasti vôní a pachov. Pre každého to bude teda asi iné, veď to poznáte, čo jednému vonia, môže druhému zapáchať a naopak… Ak si človek nejakú vôňu alebo výrazný pach zafixuje a podvedome spojí so sexuálnym vzrušením, nabudúce na neho môže závan takejto vône pôsobiť ako afrodiziakum. Nech je to parfum obľúbenej erotickej spoločníčky, vôňa rozkvitnutej lúky, vôňa sena, povedomý odér typický pre navštevované sex priváty alebo napríklad vôňa nápoja, jedla či zápach ľudského alebo zvieracieho potu, neumytých nôh alebo dokonca zanedbaných intímnych partií, to všetko môže byť výrazným erotickým spúšťačom, bez toho aby ste si to hlbšie uvedomili. Táto citlivosť a vzrušivosť na arómu sa označuje ako OSFREZIOFÍLIA, všeobecne sa označuje ako závislosť a vzrušivosť na konkrétnej vôni. Kritickým štádiom (avšak len vo veľmi zriedkavých prípadoch) sa môže stať aj štádium akútnej OFREZIOLAGNIE (alebo osfreziolagnie), čo je priama závislosť na konkrétnej vôni, bez nej nebýva postihnutý jedinec často schopný erotických vzruchov a sexuálneho konania. Potom asi jedine fľaštičku s koncentrovaným zdrojom vône so sebou, čo myslíte?

NIEKEDY OZNAČENIE ALEBO NÁZOV ZVÁDZA K OMYLOM

gothicNa prvý pohľad sa môže zdať pojem alebo označenie jasné, pritom ale v skutočnosti znamená niečo úplne odlišné. Čo by ste si napríklad predstavili pod pojmom SKOTOFÍLIA? Kdeže, žiadne pobehovanie v károvanom alebo kockovanom kilte (to je predsa označenie pre zavinovaciu tuniku, tradičnú súčasť pánskeho oblečenia v Škótsku) a hranie na gajdy! Jedná sa o zvláštnu záľubu, spočívajúcu vo vyhľadávaní tmy a šera, teda zameranie skôr pre nejakého upíra alebo inú postavu zo záhrobia. Medzi mladšou generáciou sa často objavuje tento spôsob vyhýbania sa slnečnému aj silnejšiemu umelému svetlu u predstaviteľov takzvaného smeru “Gothika”, súčasne obľubujúci s pochmúrne a minimálne osvieteným prostredím aj v obliekaní do tmavých farieb, veľmi často s motívmi temného makeupu, hrotmi na kožených doplnkoch a používaním piercingu. Erotické spoločníčky v štýle gothikov sú pomerne dosť žiadané najmä mladšími klientmi, k ich vzhľadu patrí čierna farba, kríže, korzety, kožené alebo latexové minisukne, dlhé kabáty a ďalšie pochmúrne symboliky. Často je u nich výrazný sklon k laškovaniu so smrťou, pozor teda na niektoré techniky, ktoré by mohli byť v sex ponuke, hlavne ak moc dobre netušíte, o čo sa jedná. V spojení so sexom a erotikou sa môže jednať o konzumáciu omamných látok, ľahké alebo ťažšie zraňovanie či sebapoškodzovanie, tu sa pripája aj populárny trend EMO. Na pohľad smutne pôsobiace dievčatá (to je ale súčasne zámerná časť pracne budovanej image) sa docela často ponúkajú ako erotické escort spoločníčky na rôzne akcie, čo je občas spôsobené aj podmienkami, v ktorých mnoho členov a členiek tejto subkultúry žije. Väčšinou majú veľmi blízko k drogám a za vytúženú dávku sú niekedy ochotné spraviť prakticky úplne všetko. Sexuálny styk s nimi teda môže byť občas aj značne rizikový, preto si radšej dávajte pozor. Pokiaľ sa ale jedná o záľubu v prevlekoch a HRU NA ROLE, môže byť taká maska veľmi príťažlivá a dráždivá, len musíte vedieť, do čoho idete.

VZRUŠUJÚCE SLOVÁ NABLÍZKO I NA DIAĽKU

SEX_PHONERozprávanie a reči majú s erotickým vzrušením veľa spoločného, nežné šepkanie alebo polohlasne intímny hovor dokáže nastoliť vysokú mieru vzrušenia a príjemne nažhaviť. Napríklad SEX PO TELEFÓNE je jednou z variant náhrady partnerského alebo priamo sexuálneho vzťahu, či už sa jedná o jednoduchý opis vytúžených erotických úkonov, povzbudzovanie masturbačnej fantázie alebo nežné či naopak hrubé vyjadrovanie, ktoré môže niektorým prinášať veľký stupeň vzrušenia. Trochu odlišným príkladom je potom aj často od erotických spoločníčok vyžadovaný DIRTY TALK (vulgárna reč). Používanie vulgárnych výrazov má aj svoje odborné označenie, nájdete ho v odbornej literatúre a článkoch ako NARATOFÍLIU. Hanblivejší muži na komunikáciu používajú anonymitu telefónneho hovoru alebo internetového kontaktu formou chatu, e-mailov alebo videohovoru. Fetišistické zameranie na sex po telefóne sa označuje ako KATOFÍLIA. Svojím spôsobom sa jedná o vytvorenia určitej ilúzie partnerského vzťahu a následného sexu, občas si tejto neškodnej záľuby užívajú aj inak sexuálne úplne normálne žijúci muži ako príjemného spestrenia.

UKAZUJE SUSED VŠETKÝM SVOJU NAHÚ MANŽELKU?

cuckoldAk by ste sa s niečím takým stretli, je to pomerne zriedkavé, ale ak áno, potom… mali by ste vedieť, že sa jedná o špeciálne a len ojedinele sa vyskytujúcu formu správania, označovanú ako KANDAULISMUS, čiže sexuálne vzrušenie z predvádzania svojej partnerky pred inými osobami alebo spoločnosťou. Toto predvádzanie a ukazovanie odhalenej sex partnerky môže byť vykonávané verejne (teda s jej plným vedomím) alebo tajne, keď muž rafinovaným spôsobom umožní niekomu ďalšiemu vidieť jeho obnaženú partnerku a kochať sa vzhľadom na jej telo. Takýto muž väčšinou býva vyložene submisívny a od svojej erotickej partnerky dokonca vyžaduje neveru, ktorá mu svojím spôsobom robí potešenie, prípadne sa chce s ďalšími osobami o svoju družku podieľať. Teda pri kandaulisme cíti sexuálne vzrušenie a nie poníženie. Názov tohto zvláštneho správania pochádza z prezývky lydského kráľa Sadyatta, ktorý bol nazývaný Kandaules (v preklade škrtič psov), tento kráľ bol tak posadnutý a nadšený krásou svojej manželky, že ju chcel všetkým ostatným mužom ukazovať nahú. Kandaulisticky založený muž rád a ochotne zdieľa svoju partnerku pri sexe s ďalšími. Často sa podobne založení muži s obľubou zúčastňujú aj swingers párty, kde bývajú označovaní ako „cuckoldry“ (paroháči). Môže dôjsť aj k tomu, že sa žena pravidelne sexuálne stýka s iným mužom (alebo aj viac mužmi) a jej druh alebo manžel kandaulista je o potešenie zo sexu oklamaný alebo uspokojený len orálne za odmenu. Môže mať dokonca nasadený “pás cudnosti”, ktorý mu bráni aj v prípadnej masturbácii. Niekedy tak vzniká medzi ženou a dvoma mužmi pevný zväzok v troch, označovaný ako TRIOLISMUS. Ak by si to žena rozdávala s iným bez súhlasu a vedomia manžela, jedná sa o klasickú neveru, ktorá však pochopiteľne nemá s kandaulismom nič spoločné, rovnako ako keby sa sama vystavovala (navyše bez súhlasu partnera) pohľadom alebo sexuálnym aktom niekoho iného. Taký človek by potom mohol zažiť príjemné erotické vzrušenie jedine v prípade, že by bol KARAKORAFIFÍLIKOM, teda človekom, ktorého dokáže sexuálne vzrušiť vlastný neúspech. To je teda medzi nami docela smutné postihnutie, čo myslíte? Čítajte viac: Erotické hry, masky a kostýmy Ticho, vzdychy, nadávky?