ThajskoThajsko je jedna z krajín, čo sa sexuálnej turistiky týka, o ktorých sa hovorí v superlatívoch. Stalo sa akousi erotickou Mekkou, snom a vytúženým putovným miestom snáď pre každého, kto si chce užiť najkvalitnejší ázijský sex za prijateľnú cenu. Najpopulárnejšie mesto v Thajsku je asi Pattaya, centrum rozkoše a nevšedných zážitkov. Pokiaľ však budete mať cestu do niektorého iného väčšieho mesta, rozhodne nevešajte hlavu, určite nájdete viac než dosť dráždivých ponúk aj tam. A čo sa týka Bangkoku, to je jednoducho skutočné veľkomesto „se vším všudy“. Ako je to vlastne v Thajsku s erotikou a sexom za finančnú odmenu? Tradícia je veľmi stará no toto “podnikanie” dosiahlo veľkého rozmachu najmä v priebehu vietnamskej vojny, kedy americkí vojaci výrazne zvýšili dopyt po sex službách. Neskôr sa Thajsko stalo obľúbenou destináciou obyvateľov mnohých európskych krajín a tak počet záujemcov o krátkodobý erotický vzťah neustále stúpal.

Aký majú pohľad na „sex za peniaze“ tunajšie zákony

Poskytovanie sexuálnych služieb, prostitúcia aj kupliarstvo, to všetko zákon v Thajsku síce oficiálne zakazuje, ale tolerancia úradov k tým, ktorý sa správajú “v norme” je naozaj obrovská. Polícia skôr dohliada na to, aby nedochádzalo k problémom a škriepkam, než aby v skutočnosti nejako túto činnosť obmedzovala. Pre mnoho žien a dievčat je poskytovanie sexuálnych služieb veľmi vítaným zdrojom príjmov. Ako spoločníčky však nepracujú len ženy, ale o tom až neskôr. Rozhodne nie je thajský profesionálny sex i všetko okolo neho zviazané s kriminalitou či podsvetím, ako je tomu najmä v Európe a Spojených štátoch. Thajské mesta aj temnejšie uličky lásky sú oveľa bezpečnejšie ako väčšina európskych veľkomiest, hoci je samozrejme lepšie príliš neprovokovať. Vďaka šperkom alebo zlatej retiazke nebudete pre platenú sex spoločníčku o nič viac príťažliví. Ak niekde budete nápadne mávať poriadne plnou peňaženkou, iste sa nájde nejaký „šikula“ ktorý vás o ňu veľmi rýchlo pripraví. Nenosiť pri sebe zbytočne drahé veci a príliš veľa peňazí, to proste dnes platí po celom svete. Platí sa thajskými bahtami, vychádzajú pri prepočte približne 100 THB na 2,4 EUR. Pozor si dajte na vek, u Aziatok sa to celkom ťažko odhaduje, nič si nezačínajte s tými pod 18 rokov ak sa chcete spoľahlivo vyhnúť akýmkoľvek opletačkám. Používanie ochrany by ste mali považovať za samozrejmosť.

Kde si môžete vybrať spoločníčku, všetko dohodnúť a kde potom stráviť vášnivé chvíľky?

Výber je naozaj veľký, záleží na tom, čo chcete vyskúšať a ako vám to bude najlepšie vyhovovať. Možné je skoro všetko. Väčšie hotely sú často vybavené akýmsi “akváriom” bez vody, jednoducho preskleným priestorom, kde sedia momentálne voľné profesionálne spoločníčky ktoré sú označené číslami. Ak si zvolíte niektorú z nich (personál vám prípadne ochotne poradí), bude to luxusný zážitok približne na dve hodiny priamo v hoteli. Dievča si vás odvedie na príjemnú, intímne osvetlenú izbu s veľkou vaňou. Počas príjemnej masážnej procedúry vás okúpe a potom si môžete vybrať, či to chcete vo vani, na lehátku alebo v klasickej posteli… (cena v tomto prípade patrí medzi tie vyššie, jedná sa o luxusnú profesionálnu službu, pohybuje sa v rozmedzí 2500 až 3500 THB). Ak sa zoznámite v bare a z obsluhujúcich dievčat, ktoré vám budú ponúkať pitie si jednu vyberiete, môžete si ju odviesť do svojho hotela. Bude vás to stáť okolo 1000 THB na hodinovú “rýchlovku” alebo okolo 1500 THB na celú noc. Ostatným je potrebné občas vyplatiť akési “odstupné”, keď s jednou z nich odchádzate, uspokoja sa s čiastkou okolo 150 - 200 THB. Lepšie hotely požadujú poplatok (okolo 600 THB a dievča ponechá na čas návštevy svoje doklady na recepcii), hodinové hotely sú k dispozícii už od 400 THB. Že musíte vždy a o každú službu zjednávať sa považuje za samozrejmosť, za chvíľu vás to možno začne aj celkom baviť. A zjednať sa dá naozaj veľa.   Ak by ste chceli sympatickú spoločníčku na dlhšiu dobu, alebo na celý pobyt, môžete zo zjednávania vyjsť veľmi výhodne. Nepočíta sa celkový čas, ale dohovoríte sa dopredu, dievča vám bude k dispozícii aj pre domáce práce, upratovanie, ako sprievod a podobne. Miesto finančnej čiastky sa dá dohodnúť aj na vecnom dare. Môžete sa zoznámiť aj v podnikoch typu Go - Go, kde dievčatá pre potešenie zákazníkov tancujú a predvádzajú rôzne erotické kúsky. Pretože nahota je oficiálne zakázaná, rieši svoje “oblečenie” často plavkami vo veľkosti poštových známok. Takže, vynaliezavosti sa medze nekladú a zákonu je urobené zadobre. Tunajšie “umelkyne” sa cenia o niečo vyššie ako ich konkurentky z barov, hodinu zaobstaráte približne za 1500 THB, celú noc okolo 2000 THB. A ak by ste chceli skúsiť dievča z ulice (samozrejme, spoznáte ich ľahko, ako všade vo svete), príliš neušetríte, ich ceny sa pohybujú na úrovni ich kolegýň z barov.

„Tretie pohlavie“ a niečo pre ženy

Thajsko ponúka sex služby aj pre ženy, transsexuálov, lesbické ženy a gayov, panuje tu výrazná sexuálna tolerancia a tak si asi vyberú naozaj všetci. Pre Európanov pomerne neznámou a naopak v Thajsku bežnou vecou je aj existencia takzvaného “tretieho pohlavia”, čo sú vlastne krásne dievčatá, ktoré boli pôvodne muži. V Thajsku sa nazývajú najbežnejšie “katoy” alebo z angličtiny vzniknutým, výrazom “ladyboy”. Keď sa na ulici obzriete za mimoriadne príťažlivou krásavicou, možno by ste sa čudovali, čo skrýva pod sukňou! Často sa zúčastňuje v dôležitých popredných roliach najrôznejších tanečných alebo divadelných vystúpení a spravidla znázorňuje už tradične kladné role. Sú veľmi obľúbené a niektoré tieto akoby “travesty” vystúpenia skutočne svojou výpravnosťou doslova šokujú. Ak by ste zatúžili po naozaj originálnom a nezvyklom zážitku, možno aj s takou zvláštnou “osobou” ako je „katoy“ a stráviť s ňou erotické chvíle, je o ne veľký záujem a proti bežnému sexu so ženami sa tu ceny pohybujú rádovo oveľa vyššie. Každopádne ak ste v Thajsku ešte neboli a chcete si trochu “vyhodiť z kopýtka”, nič lepšie vám asi nemožno odporučiť.