Orálny sex Orálny sex je pre niektorých úplne bežnou súčasťou milostnej predohry alebo samotného pohlavného aktu, niektorí sa však týmto hrátkam skôr vyhýbajú. Ak patríte do druhej skupiny, mali by ste vedieť, že prichádzate o množstvo benefitov, a to ako zdravotných, tak neskutočne príjemných. Pozrite sa na 10 dôvodov, prečo by ste si mali orálny sex zamilovať a praktizovať ho čo najčastejšie.

1. Zlepšuje erekciu

Pre pánov, ktorí majú problém s erekciou, môže byť práve orálny sex veľmi účinným liekom. Pri stimulácii penisu ústami dochádza k jeho dokonalému prekrveniu, a to hneď z viacerých dôvodov. Prvým je podtlak, ktorý je možné vytvoriť len ústami, a svoju úlohu zohráva taktiež teplo. Orálny sex je prospešný tiež pre pánov, ktorí nemajú vyslovene problémy s potenciou, no túžia po kvalitnejšej a dlhšie trvajúcej erekcii. Túto skutočnosť teda môžeme pokladať za benefit pre oboch sexuálnych partnerov. Zdravá erekcia sa totiž určite netýka len pánov.

2. Orálny sex zobudí vaše spiace libido

Orálny sex prebúdza libidoLibido alebo laicky povedané „chuť na sex“ sa u žien aj u mužov mení v závislosti od veku, konkrétneho životného obdobia, v ktorom sa nachádzajú, no aj od celkového zdravotného stavu. Nemať chuť na sex je preto úplne normálne, ale zároveň i nezdravé. Sexuálna abstinencia spôsobuje psychické i fyzické problémy a ak sex zo svojho života vytesníte úplne, môže sa to skončiť aj rozpadom partnerského vzťahu. Práve orálny sex dokáže urobiť v tomto smere hotové zázraky. Prvým pozitívnym faktorom je už spomínané prekrvenie pohlavných orgánov, a to u oboch pohlaví. Okrem toho je však ľuďmi vnímaní ako „vzrušujúcejšia sexuálna aktivita“. Inak povedané, v našej psychike je niekde ukrytý pocit, že ak nás partner uspokojuje ústami, telo by si to malo i spolu s hlavou užívať o čosi viac.

3. Riešenie pre ženy „bez bodu G“

Bod G má každá žena, no nie každá prostredníctvom jeho stimulácie dokáže dosiahnuť orgazmus. Ženský orgazmus sa vo všeobecnosti rozdeľuje na vaginálny a klitorálny, pričom až tretina žien dokáže dosiahnuť len druhý spomínaný typ rozkoše, asi 20 % z celej ženskej populácie dosiahne orgazmus cez bod G a zvyšných 10 % si môže takpovediac vybrať medzi týmito možnosťami. Práve pre najväčšie percento dám je orálny sex ako stvorený. Namiesto nezmyselného sebauspokojovania v závere milovanie, preto svoju partnerku radšej potešte takto.

4. Spoznávajte svoje telo

Spoznajte svoje teloKeď nepoznáte svoje telo, nikdy nezažijete sex v tom pravom slova zmysle. Práve pri dlhom a pomalom uspokojovaní ústami dokážete pochopiť veľa vecí o svojej, ale tiež o partnerovej telesnej schránke. Ak si hovoríte, že na spoznávanie je dostatok priestoru aj počas samotného pohlavného styku, tak určite áno, no naša hlava dostáva pri všetkých tých dotykoch a pohyboch už aj tak zabrať až – až. Pri orálnom sexe sa však dokáže omnoho lepšie sústrediť na to podstatné. Čím viac si ho doprajete, tým viac budete vedieť, čo spôsobuje rozkoš práve vám.

5. Prehltávanie je zdravé

Prehĺtanie semena pri orálnom sexe je zdravéÁno, táto veta znie nepochybne ako lacný pokus muža, ktorý si chce užiť o niečo viac. V skutočnosti je však prehltávanie ejakulátu naozaj zdravé. V prvom rade obsahuje hormón oxytocín, ktorý je považovaný za hormón lásky a dobrej nálady. Ďalej sa v ňom nachádzajú látky, ktoré podporujú tvorbu serotonínutyreotropínu. Serotonín, hormón dobrej nálady, asi nie je potrebné predstavovať nikomu. Druhý spomínaný hormón je dôležitý pre správnu funkciu štítnej žľazy a má taktiež silné stimulačné účinky na celý organizmus. Ejakulát obsahuje i hormón kortizol, ktorý stojí za „prítulnou náladou“. Na druhej strane sa s ním však stretnete aj pod označením „hormón stresu“, preto je v nadmerných množstvách skôr nezdravý. Z toho nám vyplýva, že s prehltávaním to určite netreba preháňať.

6. Orálny sex pomáha k väčšej intimite

Orálny sex má aj silný psychologický podtón. Keď sa nad tým zamyslíte, tak tieto sexuálne hry len málokedy prebiehajú medzi dvoma ľuďmi, ktorí sa práve stretli v bare a idú si užiť na jednu noc. Podľa psychológov je prejav toho, že ste aj pri orálnom sexe dokonale uvoľnení, dôkazom veľmi blízkeho vzťahu medzi vami a partnerom. Orálny sex teda prehlbuje city a blízkosť medzi dvoma ľuďmi, podľa niektorých dokonca zlepšuje komunikáciu, preto ho môžeme pokladať za nesmierne pozitívny aj po tejto stránke.

7. Úplne iný orgazmus

Silný orgazmusAk ste už zažili orgazmus pri klasickom a pri orálnom sexe, určite potvrdíte, že jeho prežívanie a intenzita nie sú úplne rovnaké. Orgazmus, ktorý dosiahnete pri orálnom sexe je opisovaný ako omnoho silnejší a hlavne dlhší. Môže za to lepšie prekrvenie, silnejšie vzrušenie a nepochybne i čas, ktorý pri orálnom sexe venujeme stimulácii pohlavných orgánov.

8. Príjemný pocit poníženia

Tento benefit je mužský aj ženský. Podľa viacerých psychologických štúdií drvivú väčšinu žien vzrušuje pocit poníženia pri sexe. Ak s touto myšlienkou bojujete, tak to robíte zbytočne. Nejde o vec, ktorú by ste dokázali ovplyvniť. Je to jednoducho naprogramované vo vašej hlave. Pri orálnom uspokojovaní partnera k takémuto mini poníženiu dochádza, čo je jeden z dôvodov, prečo ženy tento akt vzrušuje i vtedy, keď sú v polohe „uspokojovateľky“. U mužov to funguje zas presne naopak. Mnohí si užívajú pocit, keď môžu svoju partnerku ovládať a byť tým, kto má nad celou situáciou kontrolu. Jeden dobrý tip, ak si chcete tieto pocity obaja užiť plnými dúškami, orálny sex by ste mali vykonávať v stoji a kľaku. Kto z vás bude stáť a kto kľačať je asi jasné.

9. Nahradí aj ten najlepší lubrikant

Síce to nie je téma, ktorou by sa chceli ženy veľmi chváliť, no problémami so suchou vagínou trpí až každá druhá. Sex „na sucho“ nie je ničím príjemným, práve naopak, ženy pri ňom mnohokrát skôr trpia, čo neraz vedie k úplnému odmietaniu sexu ako takého. Ak ste zatiaľ nenašli žiaden vhodný lubrikant, vyskúšajte orálny sex, a to počas predohry, aj v priebehu milovania. Pri uspokojovaní ústami sa u žien preukázateľne tvorí mnohonásobne väčšie množstvo vaginálneho sekrétu.

10. Čím viac orgazmov, tým lepšie

Orgazmus nie je len príjemný, ale aj zdravý. Do tela sa pri ňom mužom i ženám vyplavuje celá rada látok a hormónov, ktoré stoja za dobrou náladou, podporou imunity či správnym fungovaním metabolizmu. Ak si orálny sex doprajete v priebehu predohry, je len málo pravdepodobné, že sa nepustíte aj do ďalších sexuálnych aktivít. Čo to znamená? Že si počas jedného milovania užijete viacero silných a dlhých orgazmov. Orálny sex na začiatku alebo v priebehu sexu totiž vplýva aj na intenzitu orgazmu, ktorý obaja partneri dosiahnu „klasickou cestou“.