Sex turizmus v Ázii „Sex turizmus“, to je kombinácia slov, ktorú pravdepodobne veľmi dobre poznáte. Viete však, čo vlastne tento sex turizmus je, prečo je aj dnes tak populárny a ktoré destinácie patria k najnavštevovanejším? Ostanete prekvapení. Niektoré lokality sa nachádzajú len na skok zo Slovenska. Sex turizmus v skutočnosti nie je žiadnou novinkou. Napríklad v Thajsku, ktoré patrí medzi priekopníkov medzi sex destináciami, vznikol s najväčšou pravdepodobnosťou už počas vojny vo Vietname. Šikovné žienky veľmi rýchlo pochopili, akými zručnosťami dokážu pri amerických vojakoch zarobiť, tak sa do toho pustili naplno. Dostalo sa to až do takého štádia, že dnes v Thajsku prostitúcia nielenže nie je nelegálna, ale vláda ju vyslovene podporuje, pretože dane z tejto činnosti tvoria zásadnú časť rozpočtu krajiny. Odhaduje sa, že v súčasnosti sa v Thajsku živí prostitúciou viac ako 3 000 000 žien.

Atrakcia ako každá iná

Vo všeobecnosti platí, že sex turizmus vyhľadávajú prevažne muži z vyspelých krajín Európy a Ameriky. Dôvodom sú najmä prísnejšie zákony v rámci prostitúcie, no zjavne i akési výčitky svedomia alebo dodržiavanie všeobecných spoločenských pravidiel. Podľa štúdie neziskovej spoločnosti ProCon, napríklad v USA sa v súčasnosti počet mužov, ktorí za sex zaplatili aspoň raz za život, pohybuje len okolo 20 %. Podľa podobného prieskumu z roku 1964 za sex v tejto krajine platilo až 80 % mužskej populácie. Tieto údaje hovoria jasne o tom, že je dnes prostitúcia v niektorých krajinách, považovaná za omnoho negatívnejšiu záležitosť, ako tomu bolo v minulosti. Na druhej strane sú tu však i také krajina, ako napríklad spomínané Thajsko, ale i Kambodža, v ktorých by sa na vás pozerali pomedzi prsty v prípade, že nie ste pravidelným využívateľom sexuálnych služieb za peniaze. Sex turizmus dnes muži teda zjavne vyhľadávajú z veľmi jednoduchého dôvodu. Za týmito zážitkami radšej vycestujú mimo krajiny, kde by ich niekto mohol teoreticky za túto zábavku odsudzovať. Sex turizmus nie je len pre pánov, dokázateľne ho vyhľadávajú aj ženy a podľa viacerých štúdii ľudia vnímajú návštevu verejných domov na dovolenke ako úplne normálnu atrakciu. Viete, ako sa hovorí, proti gustu žiaden dišputát. Niekoho „berú“ historické pamiatky, niekoho zas erotika.

7 TOP sex turistických destinácií

Prostitúciu turisti vyhľadávajú takmer všade na svete, no niektoré destinácie si vyslúžili prvenstvo. Týchto 7 by sme mohli pokojne uctiť pomenovaním Sex raj na zemi.

1. Dominikánska republika

Boca Chica

Nádherná príroda, panenské pláže, pamiatky zapísané v zozname UNESCO, veľmi nízke ceny a jedna z krajín, kde ročne pricestujú tisícky turistov, ktorých zaujíma všetko okrem prírody a pamiatok. Áno, Dominikánska republika si v súčasnosti drží prvenstvo medzi všetkými sex destináciami na svete. Prostitúcia je tu legálna, dokonca niektoré z hotelov, kde sa môžete na dovolenke ubytovať, sa na sex turizmus vyslovene zameriavajú. Medzi známejšie patrí napríklad New Garden Hotel alebo hotel Garant. Medzi najpopulárnejšie sex turistické lokality sú zaradené oblasti Boca Chica a Sousa.

2. Thajsko

Už niekoľkokrát spomínané Thajsko sa taktiež nepochybne nachádza v prvej desiatke TOP sex destinácií. Takmer 3 000 000 profesionálnych spoločníčok a spoločníkov tu stretnete doslova na každom kroku a rohu. Celosvetovo známym je najmä mesto Bangkok, konkrétne lokalita Patpong, ktorá je často nazývaná aj ako „Red-Light District“ (oblasť červeného svetla). Okrem samotnej prostitúcie tu turisti nájdu mnohé iné sexuálne služby, napríklad erotické live show, sex podniky, klasické striptízové kluby alebo také špecialitky ako sú Blowjob bary. Podobne slávne je napríklad i mesto Phatthája na východnom pobreží Thajského zálivu. V mnohých online sprievodcoch je toto miesto popisované ako „place where is more pussy per square meter than any other city“ (preklad necháme na vás). Turista tu najčastejšie natrafí na takzvanú P4P scénu, čo v preklade znamená, že zaplatíte a dostanete to, za čo ste si zaplatili. Okrem profesionálnych spoločníčok, ktoré toto povolanie vykonávajú ako full time job, v Thajsku nájdete aj mnohé „Sideline“, teda dievčatá, ktoré si prostitúciou len privyrábajú popri štúdiu alebo inej práci. Tieto dievčiny sú často opisované tak, že nemajú typickú mentalitu barových spoločníčok. Thajský sex turizmus je populárny aj kvôli nízkym cenám. Tak napríklad, za hodinové služby v klasickom verejnom dome zaplatíte necelých 40 eur, v takzvaných Gentleman Clubs je to v priemere viac asi o 10 eur a skutočne „výhodné ceny“ majú v pivných baroch, kde je sex braný len ako „doplnková služba“. Tu si môžete spoločnosť sexy Thajčaniek užívať celú noc len za cca 35 eur.

3. Kambodža

Kambodža sex turizmusExotické slečny sú stredobodom záujmu turistov aj v tejto krajine, i keď drvivú väčšinu tunajšej klientely tvoria prevažne domáci. V Kambodži prostitúcia nie je povolená, takže ako sex turista ostávate odkázaní na nelegálne podniky, ktoré sa tu nachádzajú v skutočne enormnom počte. Pred návštevou tejto krajiny za účelom sexu by ste však mali vedieť, že nejde o najbezpečnejšiu voľbu. V Kambodži ešte aj dnes žije najväčšie percento HIV pozitívnych osôb v celej Ázii. Podľa odhadov je to cca 1,5 % celej kambodžskej populácie mužov a žien, vo veku od 15 do 50 rokov.

4. Holandsko

Štvrť Red Light Red Light District sa nachádza aj v Holandsku, konkrétne v Amsterdame, v časti zvanej De Wallen. Paradoxom je, že tu na ulici nestretnete ani jedinú dievčinu pracujúcu v sex priemysle. Dôvod je prostý. V Holandsku síce prostitúcia povolená je, no nie na uliciach. Preto je táto krajina priam povestná svojimi vysvietenými výkladmi s pózujúcimi a sporo odetými slečnami. Podľa samotných návštevníkov Red Ligh Distric v Amsterdame, ale napríklad i podľa takého Tripadvisoru, je sex turizmus v tejto časti sveta považovaný za jeden z najbezpečnejších. Kvôli tomu však musíte rátať aj s omnoho vyššími cenami. Za 15 minút sexuálneho dobrodružstva tu v priemere zaplatíte až 50 eur.

5. Španielsko

Ibiza Čo sa sex turizmu týka, Španielsko patrí medzi menej známe krajiny, no „Červené oblasti“ nájdete aj tu. Najviac z nich je situovaných v mestách ako Ibiza, Barcelona alebo Madrid. Vyslovene vyhľadávanými sú lokality Las Ramblas v Barcelone alebo Gran Via v Madride. Ceny erotických služieb sú tu také „európske“. Hodina strávená s profesionálnou spoločníčkou stojí okolo 50 – 80 eur.

6. Filipíny

OlongapoFilipíny nie sú považované za sex destináciu v rámci celej krajiny, ale iba v konkrétnych oblastiach. Koniec – koncov, prostitúcia tu nie je legálna. Asi najpopulárnejším je mesto Olongapo, kde nájdete prevažne sex kluby. Slečny stoja všade okolo nich a aktívne lákajú svojich nových zákazníkov. Po vstupe na vás čaká hotová filmová scéna. Obklopí vás skupinka žien v rôznom veku a jedna pred druhou sa predháňajú, aby vás ulovila práve ona. Podobným miestom je aj Angeles City preslávené svojim nočným životom.

7. Brazília

Brazília Krajina karnevalov a sexu, to je v krátkosti Brazília. Ako v jednej z mála destinácii je vyhľadávanie erotických služieb za peniaze spojené skôr s párty životom ako takým. Teda, ľudia sem prichádzajú prevažne kvôli zábave a sex je akýmsi bonusom. Medzi „vyhlásené štvrte“ patrí Vila MimosaCopacabana v Rio de Janeiro a mnohé miesta v meste Fortaleza na severovýchode Brazílie.