Klitoris - klikni si na myškuČo je kľúčom k orgazmu pre väčšinu žien s najvyššou koncentráciou nervových zakončení celého tela? Väčšina ľudí vie, že to je klitoris. Ale ako dobre poznáte klitoris? Malá ružová perla, ktorá vykúka, je len fiktívnym tipom ľadovca. Hrot klitorisu je len vonkajšou časťou oveľa väčšej štruktúry, ktorá sa rozprestiera vnútorne v predsieni pošvy.

Dá sa KLITORIS prirovnať k mužskému penisu?

Klitoris je tvorený erektílnym tkanivom, ktoré sa riadne prekrví, keď sa žena vzruší. To je presne to, čo sa deje v erektilnom tkanive mužského penisu, keď dostane erekciu. Rozdielom je, že ženská erektilná tkanina je úplne vnútorná okrem malého výstupku a špičky klitorisu. Ak si predstavíte, že rovnaké množstvo erektilného tkaniva nachádzajúceho sa v penise je vnútri tela ženy, máte predstavu o rozsahu skutočnej veľkosti klitorisu a jeho súvisiacich štruktúr. Rozdiel je v tom, že erektilné tkanivo u žien sa rozprestiera tak, že obklopuje otvor močovej trubice a vagíny. Muž má väčšinu svojej erektilnej tkaniny, ktorá vyčnieva z jeho tela v penise.

Trošku anatómie nezaškodí …

3D vytlačený model klitorisuPod povrchom sa klitoris rozprestiera v obrátenom tvare “V” pod lonovou kosťou na každú stranu. K tomu pripojené je erektilné tkanivo, ktoré kompletne obklopuje močovú trubicu. To prispieva k vzrušeniu ktoré žena prežíva pri stimulácii U-bodu a G-bodu a zároveň umožňuje ženskú ejakuláciu. Ďalej je na každej strane vaginálneho otvoru vrecko z erektilného tkaniva, ktoré tvorí vestibulárne “žiarovky”. Tieto 2 žiarovky erektilného tkaniva sa môžu významne zväčšiť, keď sa naplnia krvou. Potom vytvárajú príjemný pocit tlaku, keď sú stimulované, napríklad penetráciou alebo tlakom na veľké pysky. Všetko uzatvára za otvorom vagíny erektilné tkanivo, ktoré dokončuje sieť erektilných tkanív obopínajúcich vaginálny otvor.

Nestimulujte iba KLITORIS, počúvajte partnerku

Stimulácia klitorisu je pre ženu vzrušujúcaKlitoris a okolité erektilné tkanivo veľmi reagujú na psychické vzrušenie a fyzickú stimuláciu. Existuje dostatok miesta na experimentovanie a množstvo spôsobov, ako potešiť ženu prostredníctvom jej prirodzenia. Majte na pamäti, že existuje celá sieť erektilného tkaniva a začnete chápať, ako kombinácia pocitov zvyšuje jej potešenie, čo môže zahŕňať vonkajšiu a vnútornú stimuláciu. Nech je vám vaša partnerka sprievodcom.  Pri sexe vždy kombinujte pomalý a jemný štýl s tvrdším a rýchlejším, podľa toho ako vám partnerka napovie.