Účinky alkoholu na sexuálny životAlkohol sa nazýva sociálne mazivo, pretože má tendenciu ľudí uvoľniť a uľahčiť im vzájomné rozprávanie. Nie je to náhodou, že veľa ľudí užíva alkohol keď sa rozprávajú s objektom svojho sexuálneho záujmu, nakoľko alkohol môže pomôcť uvoľniť situáciu a prelomiť ľady. Aj keď vie takto alkohol uvoľniť atmosféru, odstrániť zábrany a zbaviť predsudkov tak odborníci varujú - alkohol patrí do kategórie rizikových podporných prostriedkov, ktoré sa môžu vypomstiť.

Alkohol sťažuje dosiahnutie orgazmu a ejakulácie

Spôsob akým alkohol funguje v tele je pomalým potlačením vášho nervového systému. Ak máte úzkostlivú povahu môžete zistiť, že užitie alkoholu znižuje vplyv nadmerne aktívnej časti mozgu a nadmerného premýšľania nad vecami, čo uľahčuje prístup a komunikáciu s ostatnými ľuďmi. Čím viac budete piť, tým viac bude váš nervový systém potlačovaný. Nakoniec nedostanete ten istý impulz z vašich nervových zakončení do mozgu alebo naopak, spätné správy z mozgu späť do vášho tela. To sťažuje, ak nie úplne znemožňuje, dosiahnutie orgazmu a ejakulácie počas sexu.

Ako alkohol poškodzuje sex?

Alkohol môže mať nevhodný vplyv na prežitie sexu Ako vidíte, alkohol spomaľuje činnosť v mozgu tak, aby nemohol spracovávať ani odosielať informácie tak rýchlo. To je dôvod prečo pitie spomaľuje reakčný čas človeka a prečo by sa po požití alkoholu nemalo riadiť motorové vozidlo, obsluhovať žiadne ťažké stroje alebo nebezpečné nástroje. Bez toho aby nervy fungovali tak ako by mali, váš mozog nemôže vytvoriť dostatočnú stimuláciu na to, aby poslal telo cez hranu do orgazmu. Hoci existujú individuálne rozdiely pokiaľ ide o to, koľko alkoholu môže človek tolerovať predtým než sa opije, viac ako 1-2 alkoholické nápoje môžu už začať zhoršovať schopnosť dosiahnuť orgazmus.

Alkohol môže narúšať sex aj inými spôsobmi

Nielenže odďaľuje orgazmus, alkohol môže poškodzovať váš sex aj iným spôsobmi. Keďže mozog sa stále viac a viac vypína so zvýšenou úrovňou alkoholu, fyzický pôžitok zo sexu sa znižuje, pretože sú nervy otupené. Výsledkom je menej intenzívne vnímanie pocitov a vnemov po celom tele, vrátane pohlavných orgánov. Alkohol tiež môže vážne poškodiť spôsob rozumného konania a mohol by viesť človeka k robeniu vecí, ktoré nemusí nutne zvyčajne pri sexe robiť. Príkladom môže byť viac riskantné sexuálne správanie, ako napríklad nepoužiť kondóm počas sexu. Keď pijete alkohol, máte oveľa menšiu kontrolu nad tým čo sa s vami stane. Váš mozog nemôže skutočne zvážiť všetky riziká situácie a nemôžete reagovať tak, ako by ste normálne mali.

Dlhodobé účinky alkoholu na sex

Alkohol môže vplývať nepriaznivo na vaše zdravie a sexuálny život Nie je to len okamih počas sexuálneho styku, ktorý je negatívne ovplyvnený alkoholom …  môže to aj dlhodobo ublížiť. Alkohol zvyšuje hladinu cukru v krvi, hladinu kortizolu a aj hladinu estrogénu. To vám časom spôsobí zvýšenie telesnej hmotnosti, poškodenie vašich ciev spôsobujúce predčasné ochorenie srdca, ťažkosti s erekciou a zvýšenie rizika rakoviny, najmä rakoviny prsníka a prostaty. Takže vidíte, že alkohol má veľmi negatívne účinky na sex, ako aj na celkové zdravie. Toto sú veci, ktoré je potrebné starostlivo zvážiť, najmä ak zistíte, že sa spoliehate na alkohol, aby ste odstránili vašu úzkosť a “odviazali sa”.