Kvalitný sex je závislý aj od rôznych vonkajších vlyvovPoznáme to všetci, niekedy je nálada na sex priamo ako stvorená a inokedy to jednoducho “nie je ono”. Aké vplyvy na nás pôsobia, skúsili ste sa nad tým niekedy zamyslieť? Ide totiž o množstvo vonkajších a pochopiteľne aj interných vplyvov, ktoré dohromady ovplyvňujú našu náladu, emócie a celú škálu ďalších pocitov. Pre každého je ideálna erotická atmosféra trošku iná, v mnohom sme si ale veľmi podobní.

Vyhnite sa negatívnym vplyvom

Uvoľnenosť je tiež dôležitáRušivé vplyvy môžeme rozdeliť do dvoch základných kategórií - jedná sa o fyzické problémy a ťažkosti, vychádzajúce z psychického stavu a rozpoloženia. Pri nesprávnom zhodnotení ale možno tieto vplyvy ľahko zameniť, preto treba nájsť skutočný dôvod a príčinu problémov, ich odstránenie potom už nebýva tak zložité. K fyzickým problémom v prvom rade patrí únava, len málokto má po skutočne náročnej práci alebo po náročnom dni náladu na poriadny sex, maximálne tak nejaké to pomaznanie vo vírivke alebo driemanie pri erotickej masáži, to by mohlo byť príjemné. Inak je tomu po športovom výkone, telo je správne “rozpumpované” a ak sme v dobrej kondícii, možno bez problémov pokračovať aj so sexom a erotikou. Mnohým partnerkám nevadí ľahko spotené a zvláštnu živočíšnu vôňu vydávajúce telo, naopak môže činiť športovca ešte príťažlivejším. Horšie to ale býva s plným žalúdkom, tento problém síce nespadá do žiadnej z kategórií. U mnohých mužov ale dôkladne naplnené bruško vyvoláva skôr nechuť k pohybu spolu s obavami o to, aby pri sexe nedošlo k uvoľneniu nahromadených plynov formou grgnutia alebo dokonca formou uvoľnenia opačným koncom tráviaceho traktu. Erotika a sex sa síce môže praktizovať aj v priebehu liečenia úrazov (a mnohokrát to pomáha lepšie ako predpísané liečebné kúry), avšak mali by sme byť radšej opatrní, sa sadrou alebo obväzom na hlave vždy zvolíme takú erotickú polohu, v ktorej nebude hroziť namáhanie kritického miesta alebo zhoršenie zdravotného stavu.

Nezabúdajte na psychiku

Mnohí odborníci tvrdia, že práve psychický blok býva najčastejším dôvodom nedostatočnej erekcie, problémov s predčasnou ejakuláciou a ďalších sexuálnych ťažkostí. Keď máme nejaký problém a niečo nás trápi, mali by sme sa vedieť niekomu zveriť, tým sa človeku najlepšie a najľahšie uľaví. Ak doma neočakávame dostatok pochopenia alebo z akýchkoľvek dôvodov nechceme niektoré veci rozoberať, môžeme zájsť za amatérkou na obľúbený sex privát a uľaviť si od všetkého, čo nás trápi. Amatérky s tým majú skúsenosti a dokážu vás chápavo počúvať. Niekedy je taký rozhovor oveľa prínosnejší ako divoký sex, za ktorým sme pôvodne k spoločníčke zaFO vyrazili. Vysypať zo seba pracovné, osobné alebo iné problémy a vyčistiť si tak myseľ … to niekedy pomôže takým úžasným spôsobom, že k tomu sexu nakoniec dôjde a bude skutočne stáť za to. A ak sa dostatočne nerozveselíme, taký pohodový orál (fajka) na rozlúčku má tiež niečo do seba. Na sex priváte alebo v erotickom klube sa zbavíme aj myšlienok na stereotypný a vždy rovnako vykonávaný “domácí sex”, ktorý sa v takejto forme môže stať pre mužov (ale aj pre ženy, samozrejme) skutočnou nočnou morou. Občas je jednoducho potrebné prísť na iné myšlienky, je to tak a nič s tým nespravíme…

Dbajte na vhodný výber potravín

Afrodiziaká pomáhajú pri výkonoch v posteliNa libido môže mať pomerne značný vplyv aj výber potravín. Mnohí z nás určite poznajú celý rad odporúčaných afrodiziak pre zlepšenie potencie, výdrže alebo kvality ejakulátu. Za zmienku stoja populárne ustrice, avokádo, broskyne, jahody, banány, ananás, zo zeleniny potom petržlen, zeler a chren. K lepšiemu prekrveniu slizníc poslúži aj zázvor, čili papričky, škorica, vanilka, klinčeky a tiež cesnak. Cesnak sa však výrazne podpíše na našom dychu, takže je ideálne, ak ho s partnerkou konzumujeme obidvaja súčasne, napríklad vo forme jednohubiek). Vhodným zdrojom energie je aj červené mäso, keď si dáme pekne šťavnatý steak, určite v sebe nájdeme viac chuti na sex než po pekáči buchiet. Červené mäso navyše uvoľňuje aminokyseliny v mozgu, ktoré napomáhajú navodeniu pohodovej nálady. Pri niektorých potravinách by sme ale naopak nečakali, že na žiadostivosť a sexuálne výkony pôsobia skôr tlmiacim dojmom, dajme si teda pozor na biely chlieb, konzumovaný vo väčšom množstve alebo pravidelne. Vhodnejšie je celozrnné pečivo, pri ktorom nedochádza k rýchlemu uvoľňovaniu cukru a tým pádom ani k rýchlej energetickej únave. Milovníci horkastého toniku by mali pred plánovaným sexom a erotikou konzumáciu svojho obľúbeného nápoja radšej obmedziť. V toniku obsiahnutý chinín totiž môže znížiť sexuálny apetít.

Pár pohárikov niekedy uvoľní atmosféru

Alkohol v rozumných dávkach vie uvoľniťAko hovoria skúsení sexuálny matadori, pár pohárikov vína pomôže spoločníčku uviesť do tej najlepšej nálady, povzbudí aj mužov a pomôže odhodiť zvyšky zábran, ktoré sa medzi nami ešte nachádzajú. Avšak aj tu je potrebné postupovať s mierou, nič sa nemá preháňať. Súložiť s na mol opitou erotickou spoločníčkou, to sa síce na nejakom veľmi divokom večierku občas podarí, ale že by to bol nejaký úžasný zážitok, to asi bude tvrdiť len málokto. A milenec, ktorý sa motá a niečo nezmyselne „mumlá“, z toho nemá radosť ani manželka, ani priateľka, ani trpezlivé a chápavé amatérky na sex priváte. Navyše vo väčšom množstve alkohol predsa len znižuje mužskú erekciu, avšak súčasne zníži aj citlivosť a prekrvenie. Veľakrát teda môžeme vydržať o značnú dobu dlhšie…avšak za cenu toho, že partnerku budeme “obšťastňovať” čiastočne ochabnutým penisom. Pivo vo väčšom množstve navyše výrazne ovplyvní dych, takže odporučiť možno skôr niekoľko pohárikov vína či kvalitný destilát.

Zvoľte vhodné prostredie

Pozor na zvedavú susedkuPre niekoho môžu rušivo pôsobiť aj niektoré ďalšie vplyvy, napríklad príliš silné osvetlenie, hlasná alebo nevhodná hudba, povedomie o prítomnosti ďalších osôb v byte, obavy zo susedov a podobne. Pre iných ale práve tieto vplyvy môžu pôsobiť ako motivácia. Ak sa chceme zúčastniť divokých orgií a skupinového sexu alebo sa naopak pomaznať jemne a nežne za tlmenej komornej hudby, to už je na našom výbere a na voľbe tej správnej sex zoznamky, kde ľahko nájdeme amatérky, ktoré túžia po erotike a telesnej láske.