Ženský orgazmusŽeny majú pred mužmi v jednej oblasti navrch. Ide o orgazmus, ktorý dámy dokážu prežívať rôznym spôsobom a hlavne ho vedia dosiahnuť v rôznych častiach tela. Na ženskom tele sa totiž nachádza niekoľko erotogénnych zón. Každá z týchto zón môže u žien vyvolať iný druh orgazmu v trvaní niekoľkých minút. Pri dlhom orgazme sa vyvrcholenie veľmi často prejaví ženskou ejakuláciou. Zaujíma vás, aké druhy ženského orgazmu existujú a ako prebiehajú? Ponorte sa s nami do tajov nekonečnej slasti.

Čo je ženský orgazmus

Podľa vedcov je ženský orgazmus odpoveďou tela na sexuálne vzrušenie. Vďaka stimulácii istých bodov a častí tela sa svaly napnú a uvoľnia, čo vyvolá kontrakcie. Zároveň sa po vyvrcholení do mozgu vyplaví hormón oxytocín, ktorý sa vylučuje pri sexe, pri kojení alebo pri pôrode. Oxytocín vzbudí v mozgu príjemné a uvoľňujúce pocity. Toto jednoduché vysvetlenie však odporuje tomu, že dámy dokážu dosiahnuť orgazmus nielen fyzický, ale tiež psychický. Na druhej strane brehu sú ženy, ktoré nedosiahnu orgazmus nikdy. Ide približne o 5 % z populácie. Príčiny, prečo chvíle vyvrcholenia neprichádzajú, sú viaceré. Najčastejšie ide o psychický blok, ale na vine môžu byť tiež hormóny a dokonca genetické faktory. Spomenúť musíme tiež veľmi prozaický dôvod v podobe nevhodného partnera. Ak rozmýšľate, ako si okoreniť sex a túžite ženu svojich snov priviesť na vrchol, vyskúšajte u nej vyvolať nasledujúce druhy orgazmu.

Klitorálny orgazmus

V oblasti klitorisu je pre ženy orgazmus najľahšie dosiahnuteľný. Klitoris a jeho okolie spoznávajú dievčatá už v puberte a vedia presne, kde zatlačiť. Páni by si mali v tomto smere dať od žien poradiť a nechať sa naviesť k správnym pohybom. Klitorálny orgazmus je možné dosiahnuť nielen dráždením akéhosi gombíku v strede (ide ženský žaluď), ale tiež dráždením pyskov a ich okolia. Celý klitoris je posiaty miliónmi nervových zakončení, a preto k orgazmu niekedy stačí aj dotyk cez látku. Prietok krvi v oblasti klitorisu je pri dráždení tak silný, že sa potrebuje uvoľniť a dochádza k vytúženému vyvrcholeniu.

Vaginálny orgazmus

Vaginálny orgazmus sa často nazýva orgazmus bodu G. Ide o intenzívnejší druh orgazmu ako klitorálny. Niekedy je pre mužov problém tento bod nájsť a k jeho dráždeniu dochádza pri sexuálnom styku náhodne. Podobne ako na klitorise, je vrchol bodu G posiaty nervovými zakončeniami, čo je cesta vedúca k výbuchu slasti. Bod G naplnený krvou stačí len minimálne stimulovať, a preto vám odporúčame tejto časti ženského tela venovať veľkú pozornosť.

Kombinácia vaginálneho a klitorálneho orgazmu

Čo si budeme navrávať, dvojitý alebo zmiešaný orgazmus je snom nejednej ženy. Ak sa vám pri súloži podarí nájsť bod G, stimulovať ho penisom alebo vibrátorom a súčasne masírovať klitoris, tak sa žena pod vašimi rukami priam roztopí.

Análny orgazmus

Jedna skupina žien sa análnemu sexu vyhýba a druhá skupina si sex či orgazmus bez análneho styku nedokáže predstaviť. Dráždenie análneho otvoru môžeme prirovnať k dráždeniu prostaty u mužov. Penetrácia análneho otvoru dokáže vyvolať silnejší orgazmus ako pri klasickej súloži. Tento fakt je daný tým, že konečník a vagína sú blízko seba, čo počas sexuálneho dráždenia spôsobí prekrvenie nervov bodu G, panvového dna a klitorisu.

Orgazmus krčka maternice

Pri orgazme krčka maternice ide opäť o zážitok, ktorý sa nedá prirovnať k inému orgazmu, ale tiež ide o veľmi ťažko dosiahnuteľné vyvrcholenie. Napriek tomu je možné orgazmus krčka maternice docieliť maximálnym uvoľnením ženy. Prvým bodom je masírovanie klitorisu. Druhým krokom k dosiahnutiu orgazmu krčka maternice je zahriatie vagíny pri klasických polohách. Posledným bodom je penetrácia v polohe na psíka. V tejto polohe sa penis dokáže dostať až ku krčku a vyvolať tak hlboký orgazmus.

Bradavkový orgazmus

Presný mechanizmus bradavkového orgazmu ešte nebol odhalený, ale veľa žien stimuláciou bradaviek dosahuje podobné pocity ako pri klitorálnom vyvrcholení. Opäť sú „vinníkom“ nervové zakončenia a citlivá pokožka okolo bradaviek. Pri stimulácii tejto časti ženského tela využívajte pomôcky ako pierka a masážne oleje. Zdajú sa vám tieto pomôcky povedomé? Tantrická masáž pre ženy i mužov sa zakladá na podobnom princípe. Dotykmi, hladkaním, satím a štipkaním bradaviek i dvorcov sa aktivizujú nervy a vyvrcholenie nedá na seba dlho čakať.

Coregazmus

Naše putovanie za ženským orgazmom skončíme u veľmi atypického druhu orgazmu. Ide o vyvrcholenie počas cvičenia. Zdá sa vám to nereálne? Opak je pravda, pretože až 60 % žien opisuje pocity pri cvičení stredu tela ako čiastočný orgazmus. Coregazmus je možné dosiahnuť pri budovaní brušných svalov alebo pri posilňovaní panvového dna. Niektoré dámy majú svaly v daných oblastiach tak dobre vyvinuté, že pri intenzívnom cvičení, možno aj vďaka tesným legínam, dosiahnu príjemný a upokojujúci orgazmus.