violetPamätáte sa na český film z roku 1980, ktorý sa volal “Postřižiny”? Nezmazateľne sa mi vryla do pamäti scéna, kedy pivovarnícky pán Sládek privezie svojej žene úžasné prekvapenie a následné hrátky sú nádherným spôsobom predvedené .. teda aspoň ten začiatok ktorý ma neskutočne zaujal. K tomu skvelý herecký prejav Magdy Vášáryovej s výrazne erotickým podtextom .. proste niečo nezabudnuteľného. Niečomu takému by určite žiadna neodolala - nebol to ale len “vynález” zhotovený pre film?  Existuje skutočne niečo také? Nijak intenzívne som nepátral, ale nedávno som sa s podobnou sadou stretol v ponuke akéhosi internetového obchodu so sexy “hračkami” a chcel som sa teda dozvedieť viac. Ako to vlastne funguje? Pôvodne sa jednalo o lekársky prístroj, spôsobujúci príjemné a súčasne ľahko regeneratívne dráždenie nervových zakončení v plytkých vrstvách tkaniva vďaka pôsobeniu tepla s efektom následného prekrvenia. Pôsobí pri krátkodobej aplikácii len dočasne, v lekárstve sa využívalo aj dlhotrvajúce pôsobenie ktoré potom môže odznievať pozvoľna aj niekoľko hodín. Okrem príjemného (a podľa ľubovôle regulovateľného) mravčenia sú tu aj úžasné svetelné efekty.

Výboje a iskrenie

Ako sa tento proces volá? Vo svete sa najčastejšie stretneme s označením Violet - Wand, skôr fulguračný alebo arsonizačný prístroj .. prípadne tiež pod označením iskrová diatermia či ionozácia. V princípe ide o to isté. Efekt sledujeme pri používaní takzvaných iskrivek, čo sú sklenené trubice najrôznejších tvarov, ktoré priamo symbolizujú ich použitie (hrebene, tanieriky, vretena). Často sú ešte pre zvýšenie optického efektu opatrené zabudovaným kovovým koncentrátorom výbojov v podobe špirál či ihiel. Náplňou je u moderných prístrojov spravidla plyn neón, na druhu náplne potom závisí farba a odtieň magických zábleskov a iskier pri používaní. Použitie prístroja je úplne bezpečné, pretože pracuje s Teslovým transformátorom uloženým v rukoväti, na ktorú nástavce upevňujeme. Úraz prúdom skutočne nehrozí. Pocity, ktoré pri použití vyvoláva, sa podľa nastavenia pohybujú od jemného teplého chvenia až po slabé dráždivé iskrenie. Najlepšie funguje prístroj na malú vzdialenosť od kože, intenzitu zážitku možno ešte zvýšiť použitím vhodných telových olejov. Pri kontakte s telom (prečesávanie vlasov, ochlpenia, zasúvanie do telesných otvorov) zmizne iskrenie ale dráždivý pocit z jemných výbojov zostáva. Čistenie je veľmi jednoduché - po opláchnutí stačí utrieť nástavce starostlivo roztokom obsahujúcim vysoké množstvo alkoholu.

Electroplay - “elektrické” hračičky

Keď už sme pri tých zábav s elektrickým prúdom (vždy ale dbajte na bezpečnosť, pre dosiahnutie aj toho najväčšieho vzrušenia bohato postačí napätie v bezpečných medziach). Pozrime sa na niektoré ďalšie používané praktiky. Nazývajú sa často electroplay, jedná sa buď o stimuláciu alebo aj ľahké “trápenie” a mučenie s využitím dráždivých účinkov elektrického prúdu na ľudský organizmus. Pre vlastné pôsobenie sa používania elektróda dvojakého typu. Tie so zaoblenou plochou umožňujú intenzitou pritlačenia a tým veľkosťou kontaktnej plochy ľahko regulovať prechádzajúci prúd, u ostrých zahrotených elektród je zasa privádzaný elektrický prúd (a vďaka tomu i pocitový vnem) sústredený do jedného konkrétneho bodu. Často sú používané aj elektródy určené na zasunutie alebo vloženie. Povrch elektród býva opatrený vodivým nealergénnym materiálom, takže k žiadnym komplikáciám pri používaní nedochádza ani u osôb s alergiami. Obľúbeným spôsobom dráždenia je aj ozubené koliesko, ktoré vďaka svojmu tvaru prenáša elektrické impulzy prerušovane po zvolenej dráhe. Hroty pôsobia šteklivú prerušovanú stimuláciu (podľa nastavenia a požiadaviek aj miernu bolesť). Niesú zase príliš ostré a tak zranenie nehrozí. Nástroj sám však vyzerá naozaj desivo a tak z hľadiska vyvolávania strachu aj psychického tlaku pôsobí veľmi efektívne. Zvýšenej účinnosti elektród docielime ľahko aj zvlhčením povrchu tela či už lubrikantami, olejmi alebo inýmii tekutinami. Veľmi dráždivo potom pôsobí najmä kombinácia vibrácií a prerušovaného elektrického prúdu. Začínajte s týmito praktikami pozvoľna a uvidíte že v nich možno nájsť viac než len zaľúbenie. A ak niekomu nevyhovujú je veľa iných techník, ktoré k ukojeniu môžete použiť. Dôležité je k ničomu sa nenútiť a súčasne sa ale tiež ničoho zbytočne nebáť.

Vŕtačky a mixéry

Keď už sme u tých elektrických radovánok, pozrime sa aj na pomôcky poháňané elektrickým prúdom - teda rôzne motorizované vagíny a podobné výmysly. Samozrejme v tomto prípade nejde o klasické remeselnícke náčinie, hoci určitá podoba tu je a aj v princípe fungujú podobne., Sú vyrobené s ohľadom na účel, ku ktorému budú slúžiť - teda sa vlastne jedná o blízkych príbuzných našich starých dobrých známych vibrátorov. Najmenšie z týchto prístrojov majú adaptér, ktorým je možné skutočne napojiť vŕtačku s regulovateľnými otáčkami alebo dokonca kuchynského robota. Nejedná sa totiž v tomto prípade o prístroje na uspokojenie žien, tieto vynálezy slúžia na uspokojenie mužov. Nie je naozaj jednoduchším a príjemnejším riešením vybrať si tú správnu partnerku v ponuke erotickej zoznamky a tieto riešenia nechať až pre prípad totálnej núdze a krízy? Predsa len je podľa mňa veľký rozdiel medzi tým, keď pri sexe môžem súčasne partnerku uspokojiť a ešte ju láskať a hladkať po tých správnych vzrušivých partiách oproti tomu ak mám ruku na vypínači alebo regulátore otáčok. A čo potom, keď v najlepšom dôjdu batérie alebo nastane výpadok elektrického prúdu? Potom už nezostáva nič iné ako klasická ručná práca.