Príjemné erotické snyDovoľte mi dokončiť rozprávanie o erotických snoch a ich možnom výklade pomocou snára a aj o tom, ako sa na naše erotické sny a fantázie pozerajú psychológovia a sexuológovia. Hoci to na prvý pohľad tak nevyzerá, táto téma je naozaj obsiahla a podľa mňa aj celkom zaujímavá, takže prichádzam aj s druhou časťou.

Znásilnenie v erotickom sne

Erotické sny o znásilneníU mužov vraj značí určitú bezradnosť a pocit zlyhania, u žien skôr pocit bezmocnosti, strachu z neznámeho a neočakávaného, tak to vidia sexuológovia. Ak sa sny opakujú a sú stále na rovnakú tému, lekári odporúčajú venovať sa športovým aktivitám, kvalitnej literatúre (kľudne aj erotickej), svoj jedálniček orientovať na zeleninu a vynechať ostré, pálivé jedlá. Pravidelný jogging, návštevy posilňovne alebo intenzívne plávanie vraj budú to pravé. Z hľadiska psychológov zaznieva názor o skrytej zlobe a frustrácii, prípadne o utajovanej žiarlivosti. Odporúčajú pestrejší osobný život vrátane dostatku sexu, skúsili ste už sex zaFO? Tieto sny údajne často prenasledujú predovšetkým osoby, ktoré majú pomerne monotónnu a nepríliš zaujímavú prácu, ktorú navyše vykonávajú s odporom alebo bez nadšenia. Preto aj zmena práce alebo aspoň pracovného režimu môže byť vhodným riešením. A čo nájdeme v zažltnutých stránkach polorozpadnutých snárov? Vraj nás čaká dôkladná konfrontácia s vážnym životným problémom, ktorému sa je potrebné postaviť a vyriešiť ho, každý odklad vedie len k zhoršovaniu súčasnej situácie. Ak sa o erotickom znásilnení zdá mužom, majú často nevyriešený vzťah s nadriadenou osobou opačného pohlavia. Sny o znásilnení u žien vraj vyjadrujú túžbu po skutočne mužnom a dobre “vybavenom” sex partnerovi.

Sex na verejnosti, verejné pohoršenie

Erotické sny o sexe na verejnostiSníva sa vám niekedy o tom, ako sa milujete na verejnosti a budíte tým v okoloidúcich pohoršenie? Podľa snára to znamená, že sa snažíte otvoriť svojmu okoliu a získať nových priateľov, ktorým by ste sa chceli zveriť so svojimi radosťami i starosťami. Môže to znamenať aj nové nečakané zážitky - napríklad v sexe by to určite mohlo byť zaujímavé, súhlasíte nie? Lekári z odboru psychológie a psychiatrie v tomto type snov vidia aj určitú snahu o zviditeľnenie seba samého a u žien snahu o zmenu sex partnera. Sexuológovia najčastejšie považujú tieto sny za prejav skrytého exhibicionizmu, ktorý možno pripočítať k násilne potlačenému egu. O sexe na verejnosti a v prítomnosti ďalších prihliadajúcich osôb sa vraj najčastejšie zdá submisívnym typom, či už ide o ženy alebo o mužov.

Keď sa vám sníva o sexe so známou osobnosťou

Erotické sny o sexe celebritouSnár to vysvetľuje ako radosť z úspechu niekoho blízkeho a ako prejav otvorenej, úprimnej povahy bez štipky závisti. Psychológom sa tieto sny zdajú ako prejav určitej závislosti na vysnívaných a zbožňovaných idoloch, ku ktorým sa podvedome upínate, zatiaľ čo z hľadiska sexuológa sa jedná o zdravú túžbu o posun do vyššej spoločenskej triedy a medzi uznávané osobnosti. Avšak v bežnom živote sa to môže prejavovať určitými nevhodnými prejavmi nadradenosti a pohŕdaním skôr uznávanými hodnotami, čo sa následne môže dotknúť najbližších priateľov. Takže aj keď budeme snívať o sexe s herečkami, speváčkami alebo ďalšími celebritami, rozhodne by sme kvôli tomu nemali zabudnúť na svojich priateľov a zanevrieť na obľúbené sex priváty alebo erotické kluby, časom by sme to určite ľutovali.

Vzájomné zvádzanie

Nechať sa zvádzať alebo zvádzať pohľadné amatérky, to je niečo, o čom s radosťou sníva každý a len to prebudenie býva dôvodom sklamania, že sa nejedná o realitu. Podľa tradičného snára by sme na tom ale neboli nijak moc dobre, znamená to vraj odlúčenie od milovanej osoby. Avšak môže to byť aj na niečo dobré, napríklad taká služobná cesta má občas svoje čaro… Moderná varianta snára (online na internete) sa však vo výklade značne odlišuje a zmieňuje správny čas na vyhľadanie novej družky či partnerky, to platí aj pre erotickú partnerku na jednu noc, je to vraj jasný náznak. A čo na to páni sexuológovia a psychiatri? Pomerne zriedkavo sú v zhode a tvrdia, že je za tým skrytá túžba po nezvyčajných zážitkoch a skrytých predstavách.

Sex s exotickou kráskou

Erotické sny s exotickou kráskouČi už je to ebenovo čierna krásavica s bielym chrupom, aziatka v hodvábnom kimone alebo indiánka ako vystrihnutá z filmov o Divokom západe, podľa sexuológov pôjde o prejav potlačenej túžby po využití vlastnej sily a energie novým smerom. To predsa vôbec neznie zle? Naša overená sex zoznamka sa len tak hemží práve takými dievčatami, prečo teda nevyskúšať nejakú skutočnú exotiku v pohodlí domova alebo radšej na sex priváte. Psychológ by ešte dodal, že takéto zameranie snov naznačuje aj to, že sme otvorení zmenám, novým pohľadom na svet a novým názorom aj postojom. A snár? Tentoraz nič svetoborné, vraj sa treba vyhnúť neuvážených rozhodnutiam a všetko vopred starostlivo premyslieť.

Homosexuálne erotické sny

Ide o oblasť, v ktorej sa mnohí muži (a pochopiteľne aj ženy) cítia neisto, do snára síce nahliadnu, ale moc tam toho na túto tému nenájdu. K psychológovi, psychiatrovi alebo sexuológovi sa hanbia zájsť, pre istotu sa nezveria ani blízkym priateľom a tak sa trápia tým, či nie sú vlastne príslušníkmi niektorej odlišnej sexuálne zameranej komunity. Kdeže, toto je úplne normálny jav, sny o maznaní, nežnostiach a sexuálnom styku s príslušníkmi rovnakého pohlavia naopak dávajú na vedomie to, že máme snahu dominovať a stať sa v okruhu svojich blízkych vedúcou osobnosťou. Obdobným spôsobom dávali najavo svoju prevahu a nadradenosť starovekí vladári. Aj pravekí vodcovia tlupy, ktorí počas znásilňovania žien porazeného kmeňa alebo národa znásilňovali aj mužov, ktorí boj o nadvládu prežili a boli ochotní sa podriadiť. Neskôr tento rituál u mnohých kultúr nahradila verejná kastrácia, rovnako potupná pre porazeného a pritom asi jednoduchšia a príjemnejšia pre víťaza :-). Takže páni, ak sa vám bude zdať, ako pod sebou drtíte svojho šéfa, je to dedičstvo a pozostatok po prapredkoch, nie nejaká úchylka …