Erotické sny aj pre chorýchAk je niekto dlhodobo alebo krátkodobo chorý, znamená to, že by mal svoj sexuálny život a erotické túžby obmedziť alebo dokonca úplne ignorovať? Kdeže, žiadny strach, vo väčšine prípadov tak tomu skutočne nie je, treba však dodržiavať určité pravidlá a zásady. Čo sa drobných poranení a úrazov týka, stačí dodržiavať hygienické normy a poranenú časť tela príliš nevystavovať dotykom alebo nenamáhaniu. Takže sex s trieskou v palci, pľuzgierom na päte alebo odreným lakťom možno v pohode a ku všetkej spokojnosti prevádzkovať. Dokonca sa nájdu muži (aj ich nežné polovičky, pochopiteľne), vyžadujúce mimoriadne ohľady pri maznaní alebo pomoc pri ošetrení či zafixovaní viacmenej smiešneho poranenia. Niekedy je to motivované snahou vzbudiť ľútosť a súcit (pretože aj to sú často používané a niekedy veľmi účinné cestičky k následnému sexu), inokedy ošetrenie od príťažlivého náprotivku môže byť už pre hocikoho akousi súčasťou erotickej predohry. Proste niečo ako “hranie na doktora”, lenže v dospeláckej variante. Fúkania a bozky na inkriminované miesto rozkoš môžu znásobiť, ak preskočí iskra, výsledok je celkom jasný.

SADRY, OBVÄZY, STEHY

sex_v_sadreA ako je to v prípade, že sa jedná o skutočné poranenie alebo úraz? Erotickému vyvádzaniu a sexu sa môžeme pochopiteľne venovať aj v štádiu rekonvalescencie, veď práve vďaka sexu navodená alebo čerstvo získaná psychická pohoda určite dokáže pomôcť celkovému zrýchleniu hojivého procesu. Že duševný stav má veľký vplyv na hojenie fyzických poškodení a úrazov je dávno dokázaným faktom, pacient sa cíti lepšie a celý organizmus to kladným spôsobom stimuluje. Takže nejaká sadra alebo dlaha vôbec nevadí? Odpoveď je pochopiteľne trochu komplikovanejšia, samozrejme predovšetkým záleží na stave pacienta a type i rozsahu poranenia alebo choroby. Drobné fraktúry (zlomeniny) a odreniny či spáleniny možno dobre zafixovať, následne sa pri sexe stačí držať trochu späť, predsa len ako uvedomelý pacient, a voliť zodpovedajúce erotické polohy i techniky. Vždy teda preventívne uvažujme o tom, aby miesto so zranením nebolo manipulované a nedošlo k jeho (napríklad aj nechcenému) uchopeniu vačšou silou alebo inému dráždeniu. Pri väčšom rozsahu obväzov to chce trochu zapojiť erotickú fantáziu, určite to ale nejako vymyslíte a ohľaduplné erotické spoločníčky vás potešia takým spôsobom, že si to naplno užijete. Čerstvo zošité rany sú citlivé a mohlo by dôjsť aj k poškodeniu zrastajúceho tkaniva a stehov, avšak nie je riešením napríklad nežný, citlivý orálny sex? Prečo si ho teda nedopriať, praskajúci nábytok príde na rad až po riadnej rekonvalescencii, však sa dočkáte!

ČO SA SRDCA TÝKA

Heart-beatKeď neposlúcha srdiečko, niekedy je to už trochu výraznejší varovný signál, čo sa týka sexu, nezaškodí konzultácia s lekárom. Nebojte sa, nezakáže vám hneď všetky erotické radovánky, ale predsa len budete pokojnejší, že sa nepohybujete po nebezpečne tenkom ľade. Veď aj kardiaci majú odporúčanú vhodnú porciu pre šport a pohyb, k takýmto činnostiam predsa aj sex bezpochyby patrí. Ischemické choroby patria medzi najčastejšie ochorenia srdca, v podstate ide o znížené zásobenie srdcového svalu kyslíkom. To znamená určité obmedzenie, rozhodne ale nie úplnú sexuálnu abstinenciu. Dôležité je sa neprepínať a všetko bude v pohode. Infarkt sa prejavuje okrem iného aj bolesťou za hrudnou kosťou, studeným potom a bolesťami ľavej hornej končatiny. V takom prípade je skutočne potrebné pribrzdiť a radšej vyhľadať lekára. Nízky krvný tlak môžeme s rozumom podporiť pohárikom niečoho ostrejšieho, pri sexe ale dajte pozor na náhle zmeny polohy. Inak aj erotickým telocvikom môžete krv pekne rozprúdiť a krvný tlak trochu zdvihnúť. Vysoký krvný tlak môže pri sexe naopak spôsobiť pocit bolesti hlavy a tep v spánkoch, chce to znížiť tempo, nie ste predsa na pretekoch. Na zníženie tlaku je odporúčaný ako vynikajúci prírodný prostriedok cesnak, lenže tesne pred príchodom na erotický privát alebo do erotického klubu to rozhodne nie je ten správny nápad… Ak sa budete sexu venovať pravidelne, je to rozhodne lepšie ako nárazové vypätie, kedy je zrazu na organizmus vyvinutá pomerne veľká záťaž. Kto má problémy so srdcom, musí si odpustiť najmä erotické hrátky s elektrinou - elektrosex

NEPODCEŇUJTE VOZÍČKAROV

sex_na_vozickuTúžbu po sexe a erotických hrátkach v sebe majú aj naši postihnutí spoluobčania, ani tí nemusia vešať hlavu, nie je žiadny dôvod, prečo by si erotické radovánky mali odopierať. Naopak je celkom obdivuhodné, ako si dokážu poradiť a vyrovnať sa s problémami, ktoré si mnohí z nás len ťažko dokážu vôbec predstaviť. Niekto to má ľahšie, iný musí naozaj vynaložiť veľa úsilia na dosiahnutie vytúženého cieľa, sú to ale veľmi cieľavedomí ľudia, ktorí sa v živote naučili, že nič nie je samo sebou. Práve ponuka erotických služieb zaFO môže mnohým z nich uľahčiť situáciu, čo sa týka najmä ľudí po vážnejšom úraze. Nájsť vhodnú a spolupracujúcu erotickú spoločníčku občas nie je úplne jednoduché, pre postihnutého to ale môže znamenať jeden z prvých dôležitých alebo priamo rozhodujúcich krokov do nového života. To isté sa týka rôznych foriem ochrnutia alebo čiastočnej nepohyblivosti či zníženej citlivosti. Občas sa ale nájdu aj osoby, zámerne a cielene vyhľadávajúce náprotivky po úraze a následnej amputácii. Túžba po sex partnerke alebo partnerovi s amputovanou či inak poškodenou končatinou má aj svoje lekárske označenie, hovoríme o takzvanej akrotomofilii.

V NIEKTORÝCH PRÍPADOCH NAOZAJ NIE!

Rozhodne je dôležité sa vyhnúť sexuálnym aktivitám v prípade, že to ošetrujúci lekár výslovne zakáže, to býva najčastejšie po operatívnych zákrokoch na pohlavných orgánoch, v čase tesne po vykonaní plastík a kozmetických zákrokov a v prípade podozrenia alebo potvrdenia nákazy prenosnou pohlavnou chorobou. Ale to si asi každý uvedomí sám, radšej teda poprajem všetkým milovníkom a milovníčkam sexu pevné zdravie a dostatok trpezlivosti v prípade, že sa vás niektoré z obmedzení v oblasti erotika a sex bude čo i len okrajovo týkať. Čítajte viac: SEXY KOZMETICKÉ ÚPRAVY A PLASTIKY https://amaterky.sk/clanky/sexy-kozmeticke-plastiky/