Sex - kedy to máme najradšej?Chuť na sexuálne hrátky pochopiteľne prichádza spontánne a občas nás prepadne v úplne nezvyčajnom čase alebo v situácii, kedy nám inokedy niečo také ani len nepríde na myseľ. Je to dané psychickým rozpoložením, momentálnou náladou, fyzickou kondíciou, občas dôjde k vzrušeniu a k najrôznejším túžbam pri stretnutí s atraktívnou osobou, tých dôvodov môže byť jednoducho veľmi veľa. Veď práve vyhnúť sa stereotypu je pre väčšinu mužov ale aj žien niečím dráždivým a príťažlivým. Obdobné je to aj s výberom sexuálnych polôh v ktorých sa milujeme, aj v tomto prípade voľbu ovplyvňuje mnoho aspektov a väčšinou sa aj snažíme prispôsobiť partnerke. Hoci ak niektorá partnerka z rôznych dôvodov odmieta určitú polohu, tým viac nás láka ju k sexu na ten spôsob nejakým spôsobom presvedčiť. U “domácej” partnerky ale neskúšajte situáciu riešiť príliš diktátorsky a už vôbec nie formou násilného presviedčania. Ak si niečo také chcete dopriať, je lepšie zvoliť služby vhodnej sexy spoločníčky, s ktorou si môžete dohodnúť sexuálnu rolu odmietajúcej partnerky a následne si bez problémov vyskúšať scenár, ktorý bude na hranici BDSM. Čo na to však hovoria prieskumy a štatistiky?

VÁŠNIVÉ PREBUDENIE ALEBO PROTIVNÝ BUDÍČEK?

Inak tomu je, keď môžete obaja spať podľa ľubovôle a sex začína jemnou predohrou, ktorou partnerku vlastne prebúdzate a pozvoľna od nežného láskania prejdete do sexuálnej aktivity. Úplne odlišne ale pôsobí styk s osobou, ktorá je ešte evidentne v limbu a vaša snaha ju skôr ruší. Mladí muži, ktorí chcú skôr predviesť svoju výkonnosť a zamilovanosť, dokážu vyžadovaním sexu pred skorým ranným odchodom do práce (alebo ešte horšie trebárs cez víkend pred odchodom na ryby) partnerku skôr znechutiť a tá ho časom začne pod najrôznejšími zámienkami odmietať. Takže pozor, aby ste to s erotickým “budíčkom” nepreháňali, niekedy je lepšie sa o tom otvorene porozprávať. Ani profesionálne spoločníčky, ktoré ponúkajú svoje erotické služby zaFO nebudú príliš nadšené, ak si budete chcieť dohovoriť trochu erotického bláznenia pred nástupom do zamestnania, najmä pokiaľ začínate s prácou ešte za šera alebo za tmy. Na druhú stranu je pre mužov určite príjemným spestrením, ak sa občas prebudia namiesto rinčania alebo pípania nastaveného časomeru nežne vykonaným orálom, tento spôsob začatia dňa má naozaj niečo do seba. Ale tiež by ste to asi nechceli absolvovať každý deň ešte pred svitaním, čo myslíte? Sex po prebudení sa podľa štatistík umiestnil na treťom mieste v rebríčku obľúbenosti. Ráno býva navyše najvyššia hladina mužského hormónu testosterónu (avšak až okolo deviatej hodiny), to je pre mnohých ten optimálny čas. Len mať v tú dobu vhodnú príležitosť …

USPÁVANKA NA DOBRÚ NOC?

Večerné milovanie je príjemným zakončením dňa, však podľa výskumov je najobľúbenejším a najpopulárnejším časom pre sex, hoci ani to nie je tak úplne jednoduché. Ak je totiž jeden z partnerov unavený alebo dokonca rozladený z priebehu celého dňa, nemusí sa už vopred naplánovaný erotický večer vydariť podľa predstáv, ktoré sme si vysnívali. Lepšie ako sex odbiť ako povinnosť alebo len preto, že sme to partnerke sľúbili, býva občas vhodnejšie dohodnúť sa na inom termíne a odreagovať sa inak alebo zaľahnúť a snažiť sa dobiť energiu. Ale pozor, výhovorka na únavu a stres z práce, po ktorej nasleduje odchod do krčmy, na kolky alebo za inou večernou aktivitou, s tým by ste nemuseli moc dobre pochodiť! Navyše množstvo mužov sa dokáže zbaviť zlej nálady a celodenného psychického tlaku pri poriadnom večernom milovaní, kedy sa človek dokonale uvoľní a potom spí ako bábätko. Ak je vám vopred jasné, že doma nebude priaznivá situácia, je možné večernú “relaxáciu” absolvovať v obľúbenom erotickom priváte a všetko je zachránené!

SEX BEZ OHĽADU NA DENNÚ DOBU

Spontánnemu sexu v ktorúkoľvek dennú dobu dávajú prednosť najmä mladé páry a kopuláciu opakujú aj niekoľkokrát denne, užívajú si to proste naplno. Ale aj u tých, ktorí už majú dobu erotického poblúznenia za sebou sa túžby často prejavia v priebehu dňa, svoje môže vykonať neobvyklá príležitosť, vhodne zvolené erotické prádlo, pozeranie inšpirujúceho erotického filmu alebo jednoducho nejaký ďalší nevyspytateľný vplyv. Ak vám to obom vyhovuje, prečo sa prirodzenej túžbe brániť, sex je živočíšna záležitosť a keď sa v človeku prebudí vášeň využime to. Cez deň sa mnoho mužov venuje aj sexu v práci alebo si odskočí za pohľadnou sex poločníčkou. Keď sa nič neprevalí, je to príjemné oživenie dňa. Obmedzenie sexuálnych aktivít na víkendy je krokom k monotónnosti, hoci partneri bývajú oddýchnutí a čas ich spravidla nijako netlačí, v tomto konaní býva často skrytá nuda z pravidelne očakávaného a vykonávaného aktu. Asi najmenšiu obľubu vykazujú sexuálne aktivity po jedle, s plným žalúdkom to proste nie je ono, najmä ak milujete obmeny trochu náročnejších erotických polôh.

ZMENA JE ŽIVOT I ZÁBAVA

Určite by sme nemali prepadnúť do zabehnutých koľají a venovať sa sexu ako povinnosti, tým by stratil na príťažlivosti, vyhľadávajme teda zmeny a aktívne sa o ne snažme. Spravidla aj partnerka je rada za každé oživenie v oblasti erotických vzťahov a zdravý sexuálny život znamená predovšetkým to, aby nás táto činnosť stále bavila a priťahovala. Sex s pohľadom upretým na hodinky alebo s natiahnutým budíkom pri posteli rozhodne nie je pre väčšinu z nás predstavou ideálneho erotického zážitku, určite si na sex vyhraďte dostatočné množstvo času a potom si ho poriadne užite. Tak len do toho! A ako je to s obľubou a obmenami polôh pri sexe? Tomu sa povenujeme niekedy nabudúce, táto téma si to určite plne zaslúži. Čítajte viac: Sex na neobvyklých miestach