Za kvalitný spánok poďakuje Vaše libidoOsobné libido by malo byť prirodzene aktívne a spontánne, že? Väčšina ľudí chce veriť, že ich pohlavný styk je taký inštinktívny, že by mal poraziť akékoľvek iné prekážky, ktoré by mohli prísť do cesty. Pravdou je, že silný, zdravý sex drive závisí od mnohých faktorov, vrátane stravy, cvičenia a áno - spánku. Dosiahnutie dobrého spánku je najlepšou vecou, ktorú môžete urobiť na zvýšenie vášho libida. Povedzme si pravdu, sme spoločnosť chronických nespavostí. Nielenže stúpajú stresové úrovne spoločnosti, ale teraz ponocujeme hraním počítačových hier, pozeraním televízie alebo Netflixu a sociálnym “online životom”. Ale všetky takto strávené hodiny výhradne slúžia na to, aby ste sa odštiepili od výroby testosterónu. Pretože vaše telo môže doplniť svoje rezervy iba spaním, keď ho zbavíte zvyšku, začne sa robiť krátke škrty. Aby ste sa vyrovnali so stresom, telo zvýši vaše hladiny kortizolu a spomalia vašu štítnu žľazu, čo vedie k znižovaniu produkcie testosterónu.

Vaša elektronická hračka ovplyvňuje vašu hlavou a libido

Ponocovanie pri TV nie je dobré pre Vaše libidoBolo jasne preukázané, že svetlo vyžarované z televízorov, počítačových obrazoviek a telefónov zastaví produkciu melatonínu, čo je rozhodujúci hormón, ktorý ľudia potrebujú na to, aby dobre spali. Bez dobrého spánku sú vaše hormóny vyhodené z rovnováhy a nebudete mať rovnakú energiu na sex. Majte na pamäti, že aj keď sa snažíte spať v posteli vedľa niekoho, kto používa telefón alebo počítač, alebo je televízia rovnakej miestnosti kde spíte, vaše oči cítia modré svetlo a váš mozog nebude produkovať melatonín ktorý tak zúfalo potrebuje. Mali by ste vedieť, že s chronickým depriváciou melatonínu môže mozog skutočne zastaviť jeho normálnu hladinu produkcie melatonínu aj potom, čo už nie ste vystavený modrému svetlu. Najlepším riešením je vypnúť všetky tieto zariadenia niekoľko hodín pred spaním alebo aspoň o 22:00.

Chrápanie je obzvlášť nebezpečné pre vaše zdravie a sexuálny život

Chrápanie môže zabiť nielen Vaše ale aj partnerovo libidoKeď sa človek chrápe počas spánku, indikuje to zníženie prúdenia vzduchu do pľúc. Diagnóza spánkové apnoe znamená, že máte pauzy v dýchaní počas spánku a často sa spája s ťažkým chrápaním. Tieto prerušenia dýchania vedú k zníženiu prívodu kyslíka do mozgu a tela a majú vážne dôsledky pre váš kardiovaskulárny systém a funkciu mozgu. Spánkové apnoe je častou príčinou erektilnej dysfunkcie, nízkej pohlavnej frekvencie a srdcového ochorenia. Ľudia s neliečenou spánkovou apnoe sú tiež ohrození skorou smrťou, preto by im mali ihneď hovoriť so svojím lekárom. Ak ste partnerom niekoho so spánkovou apnoiou alebo “chrápača”, pravdepodobne ani nedosiahnete dobrý spánok. Nie je nezvyčajné, aby ľudia prerušili drahocenný spánok chrápanvým partnerom alebo sa snažili zabezpečiť, aby ich partneri stále pravidelne dýchali.

Nepoužívajte alkohol na pomoc pri spánku

Alkohol má nepriaznivý účinok na Vaše libidoPríliš veľa ľudí zvykne mať nápoj, ktorý im pomôže zaspať. Mali by ste vedieť, že alkohol narúša hlboké štádiá spánku, takže váš spánok je menej pokojný ako by mal byť. Aj alkohol môže zhoršiť chrápanie a spánkové apnoe, čo vedie k zhoršeniu denného fungovania. Alkohol znižuje hladinu testosterónu, podporuje kardiovaskulárne ochorenia a narúša erektilnú funkciu. Celkovo sú účinky alkoholu na váš sexuálny život celkom negatívne. Namiesto toho sa zvykne pravidelne cvičiť, alebo dokonca nejaká tá meditácia pred spaním. Nielen že vám pomôžu spať, ale skvelo pracujú na zlepšení vášho sexuálneho života.