Lubrikant môže žene spríjemniť pôžitok zo sexuŽeny, ktoré používajú lubrikant počas sexu, majú podľa novej štúdie vyššiu mieru spokojnosti pri sexe a menej bolesti než tie, ktoré ho nepoužívajú. Toto zistenie ukázalo že ženy ktoré ho používajú vykazujú vyššie miery sexuálneho potešenia a nižšie miery negatívnych genitálnych symptómov ako sú bolesti alebo pálenie. Napríklad 8,9 percent žien uviedlo nepohodlie počas sexu. V štúdii viac žien uviedlo, že lubrikant na báze vody je účinnejší pri znižovaní negatívnych príznakov ako u tých na báze silikónu. U žien, ktoré používali lubrikant na báze vody len 3,1% hlásilo nepohodlie. Lubrikant na báze silikónu mal odlišné výsledky s tým, že 9,7% žien ktoré ho používali pocítili nepohodlie počas sexu. Lubrikant tiež znížil bolesť pri vstupe penisu do pošvy s tým, že bez jeho použitia 9,4% žien bolesť pocítilo,  v porovnaní so 4,1% žien u  tých, ktoré používali lubrikant na báze vody. Celkovo 10,6 percent žien, ktoré používali silikónový lubrikant túto bolesť pocítilo taktiež.

Spríjemnite sex i svojim chuťovým bunkám!

Lubrikant je dostať v rôznych príchutiachAk uprednostňujete orálny sex, pri nákupe sa rozhodujte podľa príchutí. S takou jahodovou, café latte, čokoládovou či cherry chuťou si prídete na svoje obaja. Zážitok vám umocní aj ich autentická vôňa, ktorá vás príjemne pošteklí v noštekoch. Práve preto radšej upozorňujeme na možné riziko – čo ak sa vám zapáčia až tak, že s orálnym sexom už nebudete chcieť prestať?! ;-)

Niektoré lubrikanty môžu spôsobiť infekcie

Pri použití lubrikantov je dobré dať si pozor na možné infekcieŽeny, ktoré majú náchylnosť na kvasinkové infekcie by mali byť pri používaní lubrikantov opatrné. Podľa štúdie sú pre ne najvhodnejšie lubrikanty, ktoré neudržiavajú vlhkosť a veľká dôležitosť sa prikladá dôslednej hygiene po sexe. K problémovým často patria lubrikanty s obsahom glycerínu. Tie by sa nemali používať pri análnom sexe nakoľko môžu pôsobiť ako laxatívum.

Je nevyhnutný pri análnom sexe

Lubrikant je nutný pri análnom sexe Ak chcete vyskúšať alebo praktizovať análny sex, neodporúča sa ho praktizovať bez použitia lubrikantu. Bez jeho použitia môže dôjsť k poškodeniu konečníka, nakoľko tento nemá prirodezenú vlhkosť. Vyberte si vhodný lubrikant – vyskúšajte, aký vám najviac vyhovuje. Odhoďte zábrany a poraďte sa o vhodných produktoch na jednotlivé účely s odborníkmi, ktorí majú prehľad o novinkách. Na výber máte z mnohých produktov.

Neobávajte sa, ak váš partner navrhne použitie lubrikantu – chce vyskúšať nový druh pôžitku. Navyše lubrikanty môžu mať rôzne efekty – chladivé, či horúce, čo môže priniesť veľmi zaujímavé skúsenosti, takže smelo do toho!