votrelciPri sexe sa môžeme občas stretnúť s maličkými, ale veľmi nevítanými tvormi, ktorí dokážu napáchať drobné alebo aj vážnejšie problémy. Je určite dobré o nich niečo vedieť a nedať na krčmové reči, súčasne ale poznať aj riešenie pre prípad núdze. Ak navštevujete len špičkové erotické podniky a vyhlásené erotické priváty, je pravdepodobnosť stretnutia minimálna (hoci nikdy nemožno nemilé prekvapenie vylúčiť), ak pre zmenu občas siahnete aj do “pouličnej sorty”, radšej nenápadne preskúmajte situáciu skôr, než sa v erotickom dusne a opare nadchádzajúceho sexu vytratí posledný zvyšok súdnosti a človek už nepozerá napravo ani naľavo. Väčšinu problémov s krvilačnými parazitmi (o ktorých bude reč ďalej) možno vyriešiť bez cudzej pomoci, ak viete, ako na to, len je potrebné konať rýchlo a v žiadnom prípade neriskovať ďalšie šírenie. V prípade podkožného parazita, ktorého nechám na koniec, je rozhodne vhodnejšie vyhľadať lekársku pomoc a odborné ošetrenie. Tak s ktorou z tých potvor začneme?

MUNKY ALIAS FILCKY

Sú vlastne druhom vší, ktoré najradšej žijú v telesnom ochlpení, kde sa ukrývajú a množia. Okrem ochlpenia na genitáliách (kde dnes najmä u žien a dievčat často nenájdu nič, na čom by sa mohli usadiť) sa často zdržujú aj vo fúzoch, v podpazuší, dokážu sa však zabývať aj v análnom ochlpení, v obočí a riasach! Vzhľadom pripomínajú malé, svetlo sfarbené kliešte, samička meria približne 1,5 mm, samček býva o niečo menší. Počas svojho pomerne krátkeho života (okolo troch týždňov) samička nakladie až tridsať vajíčok, z ktorých sa po týždni vyliahnu larvy a aj tie sa začnú živiť saním krvi. Prítomnosť muniek teda zistíme predovšetkým vďaka nepríjemnému svrbeniu na zasiahnutých miestach. Ak nie je príliš výrazné, ľudia ho dokážu aj niekoľko dní ignorovať, než sa odhodlajú k nejakému riešeniu. K prenosu môže dôjsť priamo pri sexe, ale aj zdieľaním oblečenia alebo z posteľnej bielizne. Prenos je možný aj hrebeňom, uterákom, prostredníctvom spacieho vaku, všetko je potrebné v prípade infikovania munkami dôkladne dezinfikovať alebo zlikvidovať. Vhodným postupom likvidácie je oholenie postihnutých častí tela a použitie prípravkov, ktoré sú bežne dostupné v lekárni aj bez predpisu.

PRIPOMIENKA STARÝCH ČASOV

Podľa stôp po tmavých výkaloch a „svleček“ možno obyvateľku domácnosti podozrievať, že sa jej doma rozmnožili ploštice, ani to nie je žiadna radosť. Hoci k prenosu nedôjde priamo pohlavným stykom, stačí odložiť šatstvo a nezvaná návštevníčka s vami pocestuje domov. Našťastie žiadna svojej cti dbalá amatérka ani profesionálka si pochopiteľne na nič také doma nepotrpí, skôr by ste sa mohli s týmto druhom hmyzu stretnúť, ak by ste siahli z núdze alebo zo zvedavosti po nejakej podozrivej partnerke. Radšej sa teda držte tých osvedčených a preverených zo solídnych erotických portálov. Inak by vás totiž po niekoľkých týždňoch čakalo nežiaduce premnoženie a následne rokovania so špecializovanou firmou, ktorá ich pochopiteľne dokáže špeciálnymi prostriedkami spoľahlivo zlikvidovať.

SÚ VŠI NAOZAJ LENIVÉ?

Síce sa nedokážu pohybovať príliš rýchlo, ale pri kontakte s vlasmi druhej osoby môže dôjsť k prenosu niekoľkých jedincov a problémy nastanú pomerne skoro. Voš detská napáda i dospelých a rýchlo sa množí. Dospelá voš je až 3 milimetre dlhá, má ploché telíčko a malú hlavu. Vďaka krátkym nohám s pazúrikom na konci sa pevne prichytí na vlas a odstrániť ju býva problém. Najmä ženy sa bránia úplnému vyholeniu hlavy, chemické prostriedky sú však v poslednej dobe stále menej účinné, pretože tie potvory sa proste prispôsobujú a budujú si imunitu. Spoľahlivým ale veľmi prácnym spôsobom je vyčesávanie hrebeňom, časovo je to ale určite najnáročnejšia metóda. Skôr používané likvidovanie pomocou petroleja snáď už v dnešnej dobe v civilizovaných krajinách nepoužíva nikto. Dlhšie trvajúce a zanedbané napadnutie môže pôsobiť aj alergické reakcie a vypadávanie vlasov, preto pri náleze nežiaducich tvorov vyhľadajte odborníka, alebo sa hneď pustite do odstraňovanie malých krvo-smädných beštií.

BLCHY

sa môžu preniesť najrôznejšími spôsobmi, najčastejšie k ich premnoženiu dôjde v byte, kde spolu s ľuďmi žije aj domáci maznáčik, najmä pes alebo mačka. Pokiaľ včas nedôjde k dôkladnému uprataniu alebo deratizácií, premnožené blchy sa začnú živiť aj krvou ľudských obyvateľov. Ak by ste si nejakú blchu doniesli domov, bude len otázkou niekoľkých dní, než sa rozmnožia. Preto sex v blízkosti zvieracích pelechov alebo priamo v ňom radšej vynechajte, niekedy to za to nestojí. Blcha žije pomerne dlho, niektoré druhy sa dožívajú až troch rokov. Navyše môže byť prenášačom najrôznejších chorôb, v Ázii a Afrike boli dokonca šíriteľkami tularémie a moru, môžu byť aj medzihostiteľmi niektorých druhov pásomníc. A sú naozaj čiperné, dokážu doskočiť až do vzdialenosti 35 centimetrov a do výšky 20 centimetrov. Takže ak má vaša erotická spoločníčka doma psa alebo mačku, radšej sa pri milostnom laškovaní držte ďalej od miest, kde sa bežne zdržujú a odpočívajú zvieratá. Istota je proste istota. A likvidácia bĺch znamená zlikvidovať všetky vajíčka do posledného, inak budete onedlho zase začínať znova.

NA LÚKE, V LESE, NA ZÁHRADE

všade sa môžete stretnúť s ďalšími zástupcami hmyzej ríše, ktorí vám pobyt znepríjemnia. Hrátky na deke alebo odloženom kabáte sa totiž občas konajú v blízkosti mraveniska, pretože tí malí neúnavne zhromažďujú zásoby na chladné obdobie a stále sa niekam ponáhľajú, jedna z ich trás povedie určite aj okolo vás. Nie je to nič závažné, hoci tí väčší dokážu aj slabo poštípať, skôr taká situácia donúti k presunu, budúce miesto pre erotickú zábavu si už potom určite vyberiete starostlivejšie. Priamo v blízkosti kôpky ihličia, značiacu prítomnosť mravcov si miesto na milovanie vyberie len blázon alebo niekto, kto to urobí úplne zámerne (o formikofílii už ste sa mohli dočítať v tomto článku). Tiež nebezpečenstvo kliešťov by sme určite nemali podceňovať, ale navzájom sa s partnerkou detailne prezrieť, či sa nám niekde na tele kliešte neprisali, je zároveň celkom dráždivá záležitosť, ktorá možno skončí aj opakovaním erotického zážitku. Ovady a komáre dokážu sex znepríjemniť veľmi dôkladne, najmä niekde poblíž vody, rybníkov alebo tam, kde sa chovajú hospodárske zvieratá. Niekedy pomôžu repelenty, ale ak sa trochu spotíte, sú späť. Osobne v takejto situácii najčastejšie velím k presunu do príjemného privátu. Raz som zažil nezabudnuteľný sex, kedy sme s partnerkou začali vyčíňať, lenže pod dekou, ktorú sme si k tomuto účelu priniesli so sebou sa nachádzal vstup do podzemného osieho hniezda. Utekali sme, čo to dalo, rovnako sme ale pár bolestivých žihadiel do obnažených tiel dostali. Ale to sa dá prečkať…

SVRAB, PRAŠIVINA

je veľmi nepríjemné kožné ochorenie, ktoré spôsobuje nepatrný roztoč, ktorý sa zavŕta pod kožu a tam si buduje chodbičky, kde ukladá vajíčka a z nich sa vyliahnu ďalší. Prejavuje sa nepríjemným svrbením a červenými škvrnami, pripomínajúcimi odreniny. Najvýraznejšie sa prejavuje za teplých dní, zvyčajne v noci. K prenosu najčastejšie dochádza dlhodobým nosením nakazených textílií, podaním ruky alebo bozkom sa prenos neuskutoční. Pre liečbu je vhodné navštíviť odborného kožného lekára, liečenie sa vykonáva v sírnych kúpeľoch. Aj po doliečení môžu pupienky a začervenaná koža ešte niekoľko mesiacov pripomínať nepríjemný zážitok. Dúfam, že som vás neodradil od chuti na kvalitný sex, je ale vždy lepšie byť informovaný a pripravený, nie? Takže nabudúce si dáme nejakú veselšie tému, čo hovoríte?