Zväčšovanie penisu - mýty a faktyZväčšovanie penisu je u mužov veľmi populárnou zábavkou, o ktorej ste si určite aj vy, aspoň raz niečo prečítali. Penis je orgán, no v skutočnosti sa od tých ostatných v našom tele odlišuje. Je teda jeho zväčšenie možné alebo ide len o reklamný trik?

 

Penis nie je sval

Mnohí muži veria technikám na zväčšenie penisu z dôvodu, že ho pokladajú za sval. V skutočnosti to však nie je tak. Penis sa skladá z hubovitého tkaniva, ktoré vytvára tri toporivé telesá. V oblasti medzi podbruším a koreňom penisu sa nachádza šľacha – závesný väz a v jeho vnútri močová rúra (sliznice). Za erekciou teda nestoja svaly, ale spomínané toporivé telieska. Teraz už viete, že penis nie je sval, a preto možno lepšie pochopíte, prečo je jeho zväčšovanie diskutabilnou témou.  

Tabletky, mastičky a gély vám nepomôžu určite

Tabletky a zväčšenie penisu Na jednom sa odborníci z celého sveta zhodnú, a to, že akékoľvek masti, krémy, gély, výživové doplnky alebo tabletky na zväčšenie penisu, sú absolútne neúčinné. Ak sa nad tým zamyslíte z pohľadu čisto sedliackej logiky, určite i sami pochopíte, že tabletky na rast tkaniva alebo šliach neexistujú. Mimochodom, to isté platí aj o prípravkoch na zväčšenie poprsia, ktoré tvorí taktiež kombinácia tkanív, šliach a žliaz.  

Predlžovače penisu: Áno alebo nie?

Penile extenders alebo predlžovače penisu, podľa niektorých fungujú, podľa iných nie a mnohí ďalší tvrdia, že je ich efekt veľmi individuálny. Napríklad, doktor Marco Ordera a Paolo Gonteore z Turínskej univerzity, vo svojom vedeckom článku, „Non-invasive methods of penile lengthening: fact or fiction?“, uvádzajú, že podľa jednej menšej štúdie, expandéry po 4. mesiacoch nosenia, pri minimálnej dobe 6 hodín denne, skutočne penis predĺžili v priemere o 1,8 cm (rozhranie od 0,5 do 4,5 cm). Ak by expandér teoreticky skutočne pomáhal penis zväčšovať, tak zásadne iba jeho dĺžku a nie obvod. To nie je príliš potešujúca správa, pretože podľa ďalšieho výskumu, tentokrát od americkej štvorice odborníkov, ženy opisujú sex za kvalitnejší hlavne v súvislosti s hrúbkou penisu ich partnera. Ak by ste sa do toho chceli pustiť, expandéry si musíte objednať zo zahraničia. Lacnejšie a veľmi jednoduché „zariadenia“, ktoré môžu byť však i dosť nepohodlné, stoja od 10 eur vyššie, drahšie a kvalitnejšie od 200 do 400 eur. Aby ste zistili, či majú na vás efekt, musíte ich nosiť minimálne po dobu 4 – 6 mesiacov, a to v priemere 5 – 6 hodín denne.  

Kyselina hyalurónová verzus tukové injekcie

Tu sa už dostávame, k síce neinvazívnym, no reálnym zásahom do organizmu, ktoré sú však VRAJ účinné. Teda, aspoň jeden z nich. Tuk odobratý z inej časti tela pacienta a následne vpichnutý do penisu, sa dnes už oficiálne považuje za prežitok, ktorý navyše nefunguje. Naopak, kyselina hyalúronová sa javí ako jeden z najbezpečnejších a najúčinnejších spôsobov zväčšovania penisu. Ak by ste chceli tento estetický zákrok vyskúšať, vedzte, že nejde o lacný špás. Len prvotné konzultácie a skúšobná injekcia s obsahom 1 ml kyseliny, stojí okolo 400 eur. Následne musíte absolvovať ešte dve aplikácie. Pre lepšiu predstavu, prvá, 10 ml injekcia, vás vyjde na cca 2 500 eur. Ceny druhej dávky sa odvíjajú od množstva kyseliny, ktorú si necháte vpichnúť do penisu. Tak napríklad, 20 ml stojí okolo 4 500 eur a 30 ml, 6 000 eur. Penis sa týmto spôsobom zväčšuje v rámci hrúbky, a to o 4 – 6 cm, na dobu 6 – 18 mesiacov.  

Na chirurgické zákroky radšej zabudnite

Penis je možné zväčšiť aj pomocou chirurgického zákroku, ktorý sa nazýva penoplastika. Chirurg pri ňom prereže závesný väz, ktorý sa nachádza medzi podbruším a koreňom penisu, čím penis klesne nižšie. Preto sa v podstate predĺži. Zákrok sa vykonáva v centrách estetickej medicíny a stojí okolo 1000 eur. Pre zaujímavosť, v Rusku vám takto penis predĺžia len za 800 eur. Verte však, že risk týchto rozmerov, skutočne nie je rozumný. Podľa oficiálnej nadácie Amerického Urologického Združenia, „Urology Care Foundation“, môže takýto zásah spôsobiť vážne formy erektilnej disfunkcie. Jediný prípad, kedy je možné nad zákrokom uvažovať, je porucha zvaná „mikropenis“, pri ktorej je mužský pohlavný úd kratší ako 7,5 centimetra.  

Ako na optické zväčšenie penisu

Medzi veľmi bezpečné metódy patrí optické zväčšovanie penisu. Môžu sa vám síce javiť ako čudné, no v skutočnosti vám vedia naozaj do istej miery pomôcť.  

1.      Vyrysovanie v brušnej a panvovej oblasti

Ak máte v oblasti brucha alebo panvy, teda aj zadku, uložené nadmerné množstvo tuku, penis pôsobí automaticky menšie v pomere k týmto partiám. Schudnutie a následné vyrysovanie brušného svalstvo, preto môže zásadne ovplyvniť to, ako bude váš penis pôsobiť „na oko“.

2.      Správny „strih“

Niekedy vám môže pomôcť aj obyčajná žiletka. Správny „strih“ ochlpenia na penise taktiež vplýva na jeho veľkosť, z hľadiska optiky. Najúčinnejšie je holenie „dohola“ alebo na veľmi krátku dĺžku.  

Cviky na penis

Cviky - zväčšenie penisuPoslednou, podľa niektorých, účinnou metódou, sú rôzne strečingové cvičenia. Pozitívnou informáciou je, že majú preukázateľne pozitívny dopad na zdravie a kvalitnú erekciu. Ak by vám teda nepohli pri zväčšovaní penisu, nebude to úplne zbytočné. Pokiaľ chcete, aby mali cviky skutočný efekt, musíte sa im venovať každodenne a aspoň 30 minút. Alternatívou je používanie vákuovej pumpy. Tá je najúčinnejšia v sprche, keď máte celé telo nahriate a dostatočne prekrvené. Vákuovú pumpu môžete používať denne, ideálne 20 – 30 minút.

 

1.      2. Strečing – 5 minút

Uchopte si penis pri žaludi a jemne ho natiahnite smerom dopredu. Pozor, nesmiete cítiť bolesť, len mierne pnutie. V tejto polohe ho držte 20 – 30 sekúnd. Následne ho natiahnite smerom hore – k bruchu, doprava a doľava.

2.      Strečing verzia dva – 3 minúty

Penis uchopte jednou rukou pri koreni a druhou pri žaludi. Natiahnite ho tak, aby ste cítili mierny tlak a v tejto polohe ho podržte aspoň 30 sekúnd. Potom penis uvoľnite a po chvíľke cvik zopakujte. Ani v tomto prípade nesmiete cítiť žiadnu bolesť.

3.      Rotácia – 5 minút

Penis opäť uchopte rovnakým spôsobom, mierne ho natiahnite a po dobu 30. sekúnd s ním otáčajte, najprv doľava, potom doprava. Dajte si malú pauzu a cvik opakujte ešte trikrát.

4.      Masírovanie – 3 minúty

Pri tomto cviku sa musí váš penis nachádzať v mierne stoporenej polohe. Naneste na neho malé množstvo oleja alebo lubrikačného gélu, uchopte ho pri koreni medzi ukazovák a palec a s vyvinutím mierneho tlaku prsty posúvajte smerom ku koncu penisu. Pohyb by mal trvať 3 – 4 sekundy a je potrebné ho zopakovať minimálne 5krát.

Môžete byť pokojní

Na záver je potrebné uviesť niekoľko faktov. Je preukázané, že drvivá väčšina mužov má úplne normálnu dĺžku aj hrúbku penisu. Podľa zahraničného prieskumu z roku 2014, ktorý bol vykonaný na viac ako 15 000 mužoch, hovoríme o týchto číslach:

  • Priemerná dĺžka v „pokojnom stave“: 9,60 cm
  • Priemerný obvod v „pokojnom stave“: 9,31 cm
  • Priemerná dĺžka pri erekcii: 13,12 cm
  • Priemerný obvod pri erekcii: 11,66 cm

Štúdie taktiež preukázali, že ženy sú väčšinou s dĺžkou aj hrúbkou penisu ich partnerov úplne spokojné a že omnoho dôležitejšia ako veľkosť, je pre nich technika a spôsob, akým k sexu pristupujú. Vzhľadom na to, že ženský bod G sa nachádza 3 – 5 cm od vchodu do vagíny, veľkosť skutočne nemôže rozhodovať. Ak teda svoju partnerku nedokážete uspokojiť, nemíňajte čas a peniaze na zväčšovanie penisu. Radšej sa naučte, čo jej pri sexe vyhovuje a čo nie.