Mýty o sexeExistuje toľko úzkosti, nádejí a očakávania týkajúceho sa sexu … zdá sa ale, že je iba trochu pravdivých alebo užitočných informácii na pravdivé vyváženie. Sexuálna výchova na školách, ak ju vôbec nájdete, sa primárne zaoberá procesom rozmnožovania, nie je však zameraná na poskytnutie informácií o sexe samotnom. V dôsledku toho zostáva veľa ľudí s nedorozumeniami a dezinformáciami týkajúcimi sa sexu a vecí s ním spojených. Tu je niekoľko bežných “mýtov” a pravda o nich …

Mýtus - Nemôžete otehotnieť pri prvom sexe alebo kedykoľvek počas vášho obdobia

Pozor na nechránený sexAj keď je veľmi málo pravdepodobné, že budete počas vašej menštruácie plodná, nie je to úplne definitívne. Mnoho žien má veľmi nepravidelnú ovuláciu, čo môže viesť k tehotenstvu, ak majú nechránený sex. V oboch prípadoch používajte kondóm na ochranu proti tehotenstvu a akýmkoľvek pohlavným chorobám. Ešte treba dodať, že môžete absolútne v pohode otehotnieť po prvom sexe! Neverte nikomu, kto vám vraví opak.

Mýtus - Ak chlap nedosiahne so ženou erekciu, znamená to, že ho nepriťahuje

Erektilné ťažkosti nie sú absolútnym znakom toho, že muž o vás nemá záujem. V skutočnosti, čím je žena pre neho dôležitejšia, čím je preňho atraktívnejšia, alebo čím viac sa s ňou chce mať sex - potom väčšia úzkosť, ktorú zvyčajne zažíva, vedie k ťažkostiam pri dosiahnutí alebo udržaní erekcie. Nestresujte sa tým, v kľude relaxujte a skúste sa zamerať na erotiku.

Mýtus - Ak žena nedosiahne pri styku orgazmus, niečo s ňou nie je v poriadku

Pomôžte partnerke dosiahnuť v sexe orgazmusVäčšina žien (v skutočnosti asi 70-75% žien) nemôže dosiahnuť orgazmus iba vaginálnym pohlavným stykom samotným. Väčšina žien potrebuje určitú klitorálnu stimuláciu aby dosiahli svoj vrchol, čo väčšina sexuálnych pozícií neumožňuje. Nájsť spôsoby, ako dosiahnuť klitorálnu stimuláciu či už pomocou ruky, vibrátora, alebo trením o telo partnera môže byť pre tieto ženy  potrebné na dosiahnutie orgazmu počas pohlavného styku.

Mýtus - Ak chlap nevydrží v posteli toľko ako herci v porne, potom trpí predčasnou ejakuláciou

Neporovnávajte svoju výdrž s pornomPredčasná ejakulácia je len veľmi krátky čas dosiahnutia orgazmu spojený s nedostatočnou schopnosťou ovládať ho. Keď má muž optimálnu stimuláciu, priemerný čas “výdrže” je asi minúta a pol. To znamená, že ak sa neustále priráža a dostáva správnu stimuláciu, dosiahne orgazmus dosť rýchlo. Takýto chlap je normálny a namiesto stresu by sa mal naučiť že môže aj spomaliť, zastaviť alebo zmeniť rytmus alebo smer pohybu tak, aby nedosiahol orgazmus rýchlejšie, než jeho partnerka alebo on sám želal.