Nafukovacie, silikónové spoločníčkyKedy a ako to začalo ? Kedy a kde sa objavili prvé „náhrady“ partnerky, to sa asi nikdy nepodarí zistiť, ale prvé doložené sexuálne „trenažéry“ boli zaznamenané už za španielskej inkvizície, kedy si príslušníci mocnej cirkvi, okrem iných výnimiek a výsad, mohli dopriať aj pomerne veľmi realistickú figurínu, k svojmu ukojeniu v prípade núdze alebo nedostatku „živého materiálu“. Lenže taká figurína nebola príliš skladná a ľahko sa znečistila, hľadalo sa teda iné riešenie. Prevratným vynálezom bolo použitie gumy (teda správne povedané prírodného kaučuku), ktorý v prvej polovici osemnásteho storočia priviezol do Európy francúzsky objaviteľ a cestovateľ Charles de la Condamine. Po tom, čo bola zvládnutá technológia jej spracovania sa veľký vynález mohol konečne objaviť najprv pre pár vyvolených a neskôr dokonca dosiahnuť pomerne značnej obľuby. Panna totiž bola nafukovacia a tak odpadol problém s jej skladovaním a prechovávaním. Údržba rovnako nebola príliš problematická a tak sa gumárenský priemysel začal svedomito venovať aj tomuto odvetviu. Ale nemyslite si, že to boli tie sexy krásky, aké vidíte dnes v ponuke erotických obchodov! Síce namiesto pôvodného jedného otvoru pribudli najmenej tri použiteľné otvory, materiál mal však spravidla farbu gumy, tváre boli u drahších modelov síce (spočiatku ručne) kolorované, neskôr však prišla jednoduchá potlač ale výraz gumových figurín bol stále dosť zúfalý. Takže erotické služby, ktoré ponúkali reálne „živé“ dievčatá neboli vôbec ohrozené. Údajne boli panny propagované aj fašistickým Hitlerovým nohsledom Heinrichom Himmlerom ako riešenie pre vojakov, ktoré bude jednoduchšie a zdravotne nie tak rizikové ako lacné vojenské puffy (bordely), avšak skutočné dievčatá “plné života” boli pre vojakov stále oveľa zaujímavejšie a príťažlivejšie.

Krajšie a trvanlivé

Pôvodné gumové panny boli síce novátorským krokom, ale predsa len podliehali skorému opotrebovaniu a ich zúfalý vzhľad mnohých jednoducho nedokázal dostatočne uspokojiť. Prevratnou novinkou bol nástup lacných a pritom trvanlivých latexových a kombinovaných výrobkov. Tu už boli najdôležitejšie a súčasne najexponovanejšie časti zhotovené zo špeciálnych materiálov a celkový dojem bol oveľa vierohodnejší. Zlepšila sa aj technológia potlače a prišli prvé modely, ktoré napodobňovali rôzne rasy, líšili sa postavou aj detailom spracovania. Štandardom zostávajú tri otvory (ústa, vagína a zadoček), s pannou je však možné prevádzkovať aj rôzne iné praktiky. Kvalitné výrobky vydržali veľa, ak ale predsa len došlo k pretrhnutiu alebo inému poškodeniu, väčšinou bolo možné figurínu ľahko opraviť pomocou dodávanej lepiacej sady. Tento typ bol ešte postupne doplnený vibračnými prvkami umiestnenými v otvoroch, ktoré boli vystlané mechovou gumou alebo najnovšie silikónom, ktorý úplne dokonale napodobňuje ľudskú kožu a tkanivo a vďaka ktorému je pocit stále presvedčivejší. Ďalšou motiváciou je, že lacné nafukovacie panny sú obľúbeným darčekom z recesie. Vďaka cene, ktorá u najlacnejších modelov začína už niekde na hranici 10 eur (to sú ale naozaj zúfalé “matrace”) sú pre každého ľahko dostupné. Napríklad dospievajúci mladí muži, ktorí občas trpia nižšou sebadôverou, hanbia sa využiť služby erotickej zoznamky a skutočnej ženy, si na nich môžu “precvičiť” prípravu na svoj prvý sex.

Nafukovacie herečky, muži a zvieratá

V podobe nafukovacích sexuálnych objektov môžete kúpiť aj zvieratá - napríklad ovečka v luxusnom prevedení pri vložení prsta alebo penisu „zabééka“. V ponukách nájdete aj kravu, osla alebo korytnačku či tučniaka alebo roztomilú žltú kačičku! Pochopiteľne aj roztomilé zvieratká sú vybavené jedným alebo viacerými ľahko prístupnými otvormi. Zaobstarať si môžete dokonca pomerne vierohodnú napodobeninu mnohých filmových hviezd, speváčok alebo známych osobností. Ponuka sa pochopiteľne týka aj žien, ktoré si môžu vybrať od decentných spoločníkov až po svalnatých „hrubokrkov“, v sade sa spravidla nachádza aj niekoľko výmenných penisov a tak je možné zvoliť model podľa chuti a potreby. Jednou z noviniek je aj vymeniteľný jazyk rôznych tvarov s jemným regulovateľným pohybom na batérie. Údajne bol pôvodne určený ako náhrada vibrátora, často je ale vraj používaný k bozkávaniu, ženy to jednoducho berú tak nejako dôkladnejšie alebo od latexu vyžadujú aj niečo iné. Nafukovací GIGOLO určite vďaka batériám odvedie dobrú a spoľahlivú prácu, počúva a neodporuje, niektorým ženám môže pripadať ideálne, že po splnení „povinností“ skoro dvojmetrového chlapíka jednoducho vypustí a uloží do skrine medzi ponožky a podprsenky. A ak sa budú chcieť pred svojimi kamarátkami predviesť ako naozajstné „drsné feministky“, použijú nafukovacieho pomocníčka ako pohodlné a neobvyklé lehátko do bazéna. O nič neprídu ani homosexuáli, aj nafukovací páni sú vybavení najmenej tromi telesnými otvormi a tak ak príde túžba a priateľ nie je k dispozícii, jednoducho siahnu do skrine pre pumpu, lubrikant a latexového kamaráta…

Posledné novinky v umelom sexe

Vývoj však ide stále ďalej a možno ste už niekde začuli o silikónových figurínach, určených pre sexuálne hrátky. Ide zatiaľ o najdokonalejšiu napodobeninu a z fotky by ste občas nespoznali, že sa nejedná o skutočnú spoločníčku. Dokážu vydávať rôzne pri sexe obvyklé zvuky, podľa nastavenia alebo práce s diaľkovým ovládačom budú “spolupracovať” podľa požiadaviek a nikdy vám nepovedia, že ich práve bolí hlava. Žeby teda boli úplne dokonalé a ženy už vlastne nebudú za pár rokov pomaly ani potrebné?! Oproti nafukovacím pannám je telo silikónovej figuríny prepracované do najmenších detailov a má veľkú odolnosť proti mechanickému poškodeniu. Niektoré modely majú dokonca zabudovaný ohrev povrchu „tela“ na bežných ľudských 37° Celzia. Konštrukcia tela je vykonaná tak, že reaguje na vaše pohyby a dojem je skutočne perfektný. Ľahko vymeniteľné hlavy vám umožnia “striedať” partnerky podľa ľubovôle bez investície vo výške celej panny, ich tvár pritom dojmom reality neskutočne predčí ich nafukovacie predchodkyne. Ale ako vždy sa stačí pozrieť na celú záležitosť aj z druhého pohľadu a hneď nájdete aj nevýhody. Hneď tou prvou, ktorá odradí väčšinu záujemcov po vzhliadnutí reklamnej fotografie alebo videa býva cena. Obstarávacia cena je totiž zatiaľ veľmi vysoká, lacnejšie modely sa pohybujú okolo dvoch tisícok eur, najluxusnejšie modely sú potom až trikrát drahšie! Ďalej ide o to, že silikónovú pannu len tak nevyfúknete a neuložíte, pretože je postavená na kovovej a plastovej konštrukcii. Tá síce umožní verné nastavenie a dojem pohybu, lenže musí jednoducho zostať vcelku. Navyše panna váži okolo štyridsať kilogramov, tak sa s ňou ťahajte niekam na povalu, aby ste ju ukryli pred zvedavými potomkami a návštevami! To nevyvážia ani výmenné vagíny, uši, oči a parochne! Výrazne lacnejšie zaobstaráte “partnerku v skratke”, teda torzo, zložené z “toho najdôležitejšieho”, teda z vagíny, pŕs a úst. Ale to už mi príde ako sex s obeťou dopravnej nehody. Takže umelé dievčatá sú určite zaujímavá téma, ale osobne by som radšej dal prednosť nejakej peknej a ku všetkému povoľnej sexici. Čo vy na to ?