Orgazmus a jeho výhodyModerná medicína ešte stále tak úplne nerozumie orgazmu. Vieme však, že pre nás ako ľudí je náš psychický stav hlavným faktorom toho či ho môžeme dosiahnuť, alebo ťažkosti pri jeho dosahovaní. Začíname však viac a viac chápať, čo sa deje v mozgu ako výsledok orgazmu. Existuje však oveľa viac, čo treba študovať a skúmať. Orgazmus u žien pritom trvá dlhšie ako u mužov. Ženy si vzrušenie užívajú desať až pätnásť sekúnd, kým muži len šesť sekúnd. Na rozdiel od mužov sú ženy schopné pocítiť aj niekoľko silných orgazmov za sebou.

Keď telo dosiahne orgazmus …

Orgazmus ma priaznivé účinky na teloZa prvé, vieme, že mužom aj ženám pri orgazme do tela uvoľňuje zvýšené množstvo oxytocínu. Vieme, že oxytocín podporuje pocity pohodlia, pocit blízkosti, relaxácie a šteklivý pocit po celom tele. U žien taktiež spôsobuje kontrakcie maternice a môže prispieť k silnejším orgazmom. Spolu s oxytocínom sa uvoľňuje aj prolaktín - ďalší hormón, ktorý nám navodzuje pocit spokojnosti a pokoja. Existujú štúdie ktoré dokazujú, že počas orgazmu telo tlmí pocit bolesti bez zníženia iných vnemov. Niektorí ľudia to považujú za užitočný spôsob na zmiernenie migrény a bolestí v tele. Hoci účinky úľavy od bolesti sú okamžité a trvajú len niekoľko minút, ľudia ktorí majú často orgazmus zažívajú celkovo nižšiu úroveň bolesti kvôli nárastu prírodných telesných opiátov v tele. Vieme, že ľudia, ktorí majú niekoľko orgazmov týždenne, majú menšiu šancu na ochorenie srdca a mozgovú príhodu.

Orgazmus vás spraví šťastnejšími

Orgazmus nás robí šťastnejšímiAk túžite zažívať počas sexu orgazmus, je veľmi dôležité postarať sa o dobrú atmosféru, pohodu, pocit bezpečia, duševné porozumenie a telesné podnety. Potom je vysoká pravdepodobnosť, že orgazmus príde sám od seba a vy sa už len oddávajte slastnému pôžitku. Sexuálne aktívni ľudia majú k celkovému pocitu šťastia oveľa bližšie, ako tí, ktorí tieto záležitosti dlhodobejšie nepoznajú, alebo nepraktizujú. Orgazmus nie je len pre vyvolených, dokážeme ho mať všetci. Otázkou ostáva len to, či chceme a či nie sme leniví preto niečo urobiť. Orgazmus je druh reštartu a obrnenia sa voči stresu. Doprajte si ho, ak môžete.

Orgazmus po masturbácii je rovnako prínosný

Orgazmus po masturbácii je rovnako prínosnýDokonca aj keď nemáte partnera, samodosahovaním orgazmu cez masturbáciu taktiež získate niektoré z týchto výhod. Aj keď to väčšina neprizná, väčšina mužov  aj naďalej aktívne masturbuje aj keď majú partnerku. Prekapujúco existujú ženy, ktoré nevezmú veci “do vlastných rúk”, keď sa ocitnú bez partnera. Pre niektoré to je pocitom viny, niektorým sa to zdá byť nevhodné, pre niektorých to prináša mnoho negatívnych automatických myšlienok o tom, prečo nemajú partnera. Všetky tieto príčiny spôsobujú, že sa ženy vzdajú kontroly nad svojou sexualitou a zanedbajú činnosť, po ktorej sa ich telu darí a prospieva mu to.

Navrhujem, aby sme všetci masturbovali často a šťastne. Predstavte si, že ak by sa všetci prebudili o pár minút skôr a venovali si malý orgazmus pred odchodom do práce. Možno by potom nemuselo byť ráno toľko nervozity na cestách :)