Platený sex a úrazyZdá sa vám nepravdepodobné, že by pri sexe mohlo dôjsť k nejakému úrazu alebo zraneniu? Možno by ste sa divili, ako často sa niečo také stane. Väčšina prípadov sa dá síce vyriešiť bez lekárskej pomoci, ale príjemné to určite nie je. A niekedy to bez odborníkov v bielych plášťoch naozaj nejde. K problémom môže dôjsť buď nevedomky a úplne nechtiac, niekedy je to ale aj následok rôznych experimentov a snahy si sex nejako oživiť, zatraktívniť. Samozrejme Vám nebudem odporúčať, aby ste si pri ceste na sex privát so sebou vzali príručnú lekárničku, občas ale dôjde k situáciám, kedy by sa vážne hodila. Pozrime sa teda na niektoré možné situácie trochu podrobnejšie.

KTO MAŽE, TEN JEDE

Hoci vhodné zvlhčenie a lubrikácia by mala byť predovšetkým starosťou každej skúsenej profesionálky, ak máte pocit, že to správne nekĺže, pokojne sa ozvite. Aj malé odreniny na penise (rovnako ako pre ženy na ich vagíne) sú skutočne nepríjemné, na jemnej koži sa zdĺhavo hoja a na určitú dobu vyžadujú zanechanie sexuálnych aktivít. Navyše aj taká malá povrchná odrenina alebo prasklina sa môže stať vstupnou bránou pre infekciu, čo je rozhodne nežiaduce! Správna lubrikácia by mala byť v najlepšom prípade vykonaná ešte pred tým, než sa erotické hry poriadne rozbehnú a naberú obrátky, potom predsa len človek už myslí niečím iným a nejakým pálivým pocitom sa nebude zaoberať a zdržovať. Neskôr sa síce za to bude preklínať, ale to už môže byť trochu neskoro. Či už je to bazén, vírivka, sprcha, rybník alebo more, pri sexe vo vode klzkosť napodiv nie je zaručená, pošvový sekrét sa totiž ľahko zmyje a aj mnohé lubrikanty nie sú proti vode príliš odolné. Ak teda máme v pláne také vodné divočenie, použime špeciálne lubrikanty, ktoré sú vodeodolné, až potom si všetko dokonale užijeme. Priamo o sexe vo vode sme nedávno písali v článku na adrese https://amaterky.sk/clanky/sex-vo-vode. Pri sexe na pláži samozrejme pozor na všadeprítomný piesok, aj ten by mohol byť zdrojom problémov. Ak už k odreninám došlo, jednou z najvhodnejších liečebných metód je použitie hojivej masti, doporučená je najmä harmančeková alebo nechtíková masť, od sexu si samozrejme dajte radšej chvíľu pauzu!

SEX na koberci, na parketách…

Hoci je snáď každý erotický privát vybavený nejakou pohodlnou posteľou, občas dôjde k tomu, že sa časť sexu odohrá na miestach, ktoré na to primárne nie sú určené, teda napríklad na podlahe, nábytku, pračke alebo kdekoľvek inde. Pri sexe to samozrejme nejde bez tých správnych pohybov, teda dochádza k pomerne značnému treniu. Čo tak v nadýchaných perinách alebo na jemne polstrovanom gauči, sú ale aj miesta, kde práve tento opakovaný rytmický pohyb môže napáchať dosť nepríjemné odreniny až spáleniny. Najčastejšie k tomu dôjde na kolenách alebo na lakťoch, čo sú práve miesta, kde sa tieto inak nie príliš vážne odreniny pomaly a dlho hoja, pretože koža je neustále vystavovaná napínaniu a zmršťovaniu. Koberec zo syntetických materiálov je asi najväčším nebezpečenstvom pre vznik odrenín a spálenín, ale tiež kožušina, hrubo tkaná textília alebo aj parketová podlaha. A čo potom akékoľvek len hrubo opracované drevo s možnosťou zaraziť si triesku do nejakej naozaj chúlostivej časti tela! Náplasť na odreté miesto (pri väčšom rozsahu aj nie príliš utiahnutý obväz) chráni pred kontaktom s odevom, ale hojenie neurýchli. Proste to bude nejaký čas trvať, hoci hojivé masti môžu proces urýchliť.

Rozprávka o tom, čo nešlo vytiahnuť

Nezmyselné historky o tom, ako z kŕčov zovretej vagíny nemožno vytiahnuť penis a je nutné partnerku štipnúť do zadku alebo povolať suseda, svokru či lekára, môžete rovno hodiť za hlavu, je to len kopa nezmyslov. A ako je to so zlomeninou penisu? Kosť tu samozrejme nie je a tak ku skutočnej zlomenine dôjsť nemôže, ale v prípade silového zalomenia pánskej pýchy sa skutočne môže stať to, že toporivé telieska budú poškodené a natrhnuté, čo je veľmi bolestivé a nepríjemné. Dochádza k tomu najmä pri veľmi divokom sexe (často aj pod vplyvom alkoholu, čo si budeme rozprávať) a najčastejšie v polohe, kedy sexica sedí na partnerovi v polohe na koníčka. Väčšinou dôjde k zmodraniu a opuchnutiu penisu, v tomto prípade ale zväčšená veľkosť rozhodne nie je dôvodom k radosti. Ak by po tomto úraze nepomohlo chladenie pod studenou sprchou alebo chladenie ľadom, bolo by asi naozaj rozumné vyhľadať lekársku pomoc. Nechcete predsa riskovať trvalé následky funkčnosti vášho klenotu! Pri penise hrozí ešte jedno nepríjemné poranenie, pri vyvádzaní a hlavne pri orálnom sexe alebo “ručnej robote” s veľmi rozparádenou partnerkou môže dôjsť k bolestivému natrhnutiu takzvanej “uzdičky”. To je prúžok kože, spájajúcej na spodnej strane žaluď a predkožku. V tom okamihu býva so sexuálnymi hrami ámen a nastupuje bolesť, rozčarovanie, často dochádza aj ku krvácaniu. V žiadnom prípade sa zo seba nesnažte robiť hrdinu a pokračovať v sexe ale čo najrýchlejšie vyhľadajte lekársku pomoc! Muži s obriezkou sa tohto zranenia pochopiteľne obávať nemusia. V prípade že sa Vám to stane, po umytí postihnutého miesta použite dezinfekciu a skutočne čo najskôr vyhľadajte odborné lekárske vyšetrenie, zanedbané a hnisajúce natrhnutie uzdičky by mohlo spôsobiť naozaj veľké problémy.

Cucflek a modriny

Ak máte radi drsnejšie praktiky, pozor na prípadné škrabance či dokonca modriny a stopy od bičíka alebo pút. Toto varovanie platí predovšetkým pre tých, ktorých doma čaká družka, manželka alebo priateľka, tieto veci by sa asi pomerne ťažko vysvetľovali. Inak “cucfleky” na viditeľných miestach (krk, ramená, ruky) sú pre teenagerov istou známkou toho, že už naozaj prevádzkujú sex, často si ich ale spôsobujú zámerne a nenápadne vystavujú na obdiv, u ľudí stredného veku už pôsobia skôr trápne. Cucfleky a modriny je samozrejme možné pomocou líčidiel pomerne ľahko zamaskovať, ak patríte medzi ľudí, ktorí sú na vznik podliatin a modrín veľmi náchylní, radšej svoju erotickú partnerku vopred varujte. No vida, pôvodne som myslel, že túto téma vyčerpám po pár riadkoch, ale ešte mi zostalo kopec nápadov, takže nabudúce sa pozrieme na ďalšie sexuálne hrozby a aj na niektoré celkom ojedinelé prípady, ktoré si tiež zaslúžia pozornosť.