Ako dlho by ste chceli aby váš sex trval?Ako dlho chcete aby trval váš sex? A ako dlho v skutočnosti trvá keď ho máte? Výskum naznačuje, že často dochádza k rozporu v spôsobe, akým ľudia na tieto otázky reagujú. V jednej štúdii bolo požiadaných 152 heterosexuálnych párov v Kanade o ich skúsenosti. Ženy povedali, že v priemere trvá pohlavný styk približne 7 minút, kým predohra trvá približne 11 minút. Muži hlásili dosť podobné čísla. Odhadovali pohlavný styk na 8 minút a predohru na 13. Inými slovami, dospelí heterosexuáli si myslia, že sex typicky trvá niekde okolo 18-21 minút. Pokiaľ ide o ich ideál, ženy povedali, že by chceli, aby pohlavný styk trval 14 minút a predohra aby trvala 19 minút. Muži povedali, že by chceli stráviť 18 minút na každej aktivite. Takže ideálny sex by tým pádom trval 33-36 minút.

Aj keď si predĺžite sex neznamená to, že si ho užijete

Dlhší sex neznamená väčšie šťastie po ňom Ako vidíte, ľudia hovoria, že chcú sex vydržať o 50% dlhšie ako zvyčajne. Pamätajte si, že to platí pre heterosexuálnych mužov a ženy, z ktorých každý hovorí, že chcú tráviť viac času pri pohlavnom styku a predohre. Táto štúdia sa, žiaľ, pozrela len na heterosexuálne identifikované osoby. Tým pádom nevieme, či sa rovnaké výsledky vzťahujú aj na osoby iných sexuálnych skupín. Tiež nevieme, či sa tento rozdiel medzi skutočným a ideálnym trvaním sexu mení s vekom alebo sa líši medzi kultúrami. Tieto zistenia vyvolávajú dôležitú otázku o tom, či predĺženie času stráveného pri sexe skutočne robí ľudí šťastnejšími. Nehovoria to ľudia že si myslia že sex by mal trvať dlhšie len preto, lebo boli vedení? Napríklad porno a médiá nevykresľujú často-krát realitu. Ak áno, predĺženie dĺžky vašich sexuálnych stykov nemusí mať požadovaný efekt. Výskum zistil, že keď sa ľudia nanútia aby mali sex častejšie (zdvojnásobením frekvencie sexuálneho styku), stáva sa pre nich sex niečo ako povinnosť. Je logické, že ak sa nanútite tráviť viac času pri sexe mohlo by to mať podobný vplyv ak by sa sex stal menej prirodzený.

Kvalita vs Kvantita

Kvalita vždy vyhrá nad kvantitouRealita je taká, že pre väčšinu párov je sexuálna frekvencia výsledkom rozšírnych - a často náročných - diskusii. Noví milenci si nedokážu držať ruky od seba. Ale po šiestich mesiacoch až dvoch rokoch končí horúce a ťažké obdobie a drvivá väčšina dlhodobých párov musí zápasiť s rozdielmi v túžbe. Jeden partner takmer vždy chce sex viac ako ten druhý, čo môže spôsobiť značný spor. Pokiaľ ide o sex, kvalita sa vždy prekoná kvantitu. Nepozastavujte sa preto ako často máte sex alebo aký dlhý čas pri ňom trávite. Zamerajte sa skôr na to aby ste sa uistili, že si s partnerom sex užívate. To znamená, že ak dlhšie trvanie je obojstranne žiadaným cieľom (nie niečo, čo cítite, akoby ste “mali” robiť) potom pravdaže - bežte na to!