Sexuálna turistikaSexuálna turistika je veľmi často používaný termín, stala sa určitým fenoménom a už dlhšiu dobu nie je len výhradou mužov. Ženy sa rovnako začínajú venovať výletom za sexom a erotickými zážitkami. My sa ale skôr pozrieme najmä na to, čo ponúka tento spôsob vyhľadávania nezvyklých sexuálnych zážitkov pre nás mužov. Sexuálnej turistike sa venujú napríklad muži, ktorým sa v domácich podmienkach zdá, že už zažili všetko dostupné a chcú si dopriať niečo exotické, prípadne je to záujem o lacný sex v kombinácii s ozajstnou turistikou, či neschopnosť alebo neobratnosť nadviazať erotický vzťah v domácom prostredí. Dôvodom môže byť aj odporúčanie priateľov, ktorí práve v určitej destinácií zažili skvelý nepopísateľný sex a tak môže pochopiteľne vzniknúť túžba skúsiť niečo podobné. Tento smer v cestovaní kvitne, ako v pomerne chudobných rozvojových krajinách, tak aj v ekonomicky stabilnejších. Môžete sa vydať len kúsok za hranice alebo až na druhú stranu planéty, záleží to na vašom rozhodnutí, obsahu vašej peňaženky či výške vášho bankového konta.

Ktorým smerom?

Niektoré miesta sú pre sex turistov naozaj vyhlásené, o iných sa toľko nehovorí. Ide určite aj o to, aká je dostupnosť a koľko vás bude stáť cesta či prípadný pobyt. Každý si to môže dovoliť podľa svojich možností. Ak chce turista utrácať za sex veľké čiastky a môže si to dopriať, bude jeho cieľom napríklad Brazília, Jamajka, Kostarika alebo Dominikánska republika, ktoré sú povestné krásnymi a sexuchtivými ženami. Je to ale trochu od ruky a preto sa môžete poobzerať aj po niečom dostupnejšom. Jednou z dostupnejších exotických destinácií je dlhodobo vyhlásené Thajsko no mnohých mužov lákajú aj Filipíny a ďalšie ázijské destinácie. Aziatky majú povesť ochotných, ku všetkému povoľných sexuálnych spoločníčok a ich obľuba neustále rastie. A ako je to u nás v Európe? Najväčší rozkvet pre sexuálnych turistov zaznamenala predovšetkým Ukrajina, kde je ponuka naozaj lacná a dievčatá sú údajne krásne, zdravé a príjemné. Erotická turistika taktiež kvitne aj v Rusku, mnohí majú ale obavy z mafiánskych praktík tých, ktorí platený sex zo zákulisia ovládajú a riadia. Zo západnej Európy je vyhlásenou lokalitou napríklad Amsterdam a všeobecne väčšie holandské mestá. Dnes sa im už ale údajne vyrovnali západoeurópske metropoly a cenovo sa dokonca dostávajú nižšie pri rovnakej úrovni služieb, jednoducho Amsterdam je už skôr legendou. Taliansko a Španielsko ponúkajú kvalitný sex za finančnú odmenu, ale nebude až o toľko lepší (ak vôbec) ako ten náš “domáci”. Ceny sú nastavené značne vyššie, takže to asi nebude tá pravá voľba.

Kam za sexom skôr nepôjdeme

Existujú štáty, kde s túžbou po platenej sex spoločníčke skôr pohoríte. Medzi ne sa radí napríklad Francúzsko, ktoré v poslednej dobe údajne silno stráca a sláva parížskych lokálov alebo nevestincov v Marseille už vraj patrí skôr spomienkam. Pomerne draho a s neveľkým výsledkom pre stredoeurópana zaobstaráte sex napríklad aj na severe Európy, teda v Dánsku, Švédsku, Nórsku a Fínsku. Výnimky samozrejme nájdete asi všade, ale pre sexuálnu turistiku tieto krajiny rozhodne nemožno odporučiť. Rovnako tak nemožno odporučiť Spojené štáty alebo naopak Indiu a pochopiteľne štáty arabského sveta.

Zlatá medaila v Thajsku

Pre našinca je asi naozaj ideálnou voľbou už spomínané Thajsko, aj podľa prieskumu tamojších sociológov sú v posledných rokoch Slováci v Thajsku najobľúbenejšími klientmi! Nejedná sa o nejaké hodnotenie podaných výkonov alebo utratených peňazí, ide predovšetkým o prístup a správanie medzi ázijskou afroditou a zákazníkom. Na rozdiel od iných národností si práve naši “reprezentanti” počínajú naozaj slušne, nevyžadujú násilne styk bez ochrany a nezachádzajú k hrubostiam. Ani pri finančnom vyrovnaní sa nesnažia o vykrúcanie a podvodné praktiky. Proste sú veľmi obľúbení. Ak sa aj vy do Thajska vypravíte, keď budete vyhľadávať sexuálne radovánky, určite sa neskrývajte za identitu inej národnosti a buďte naopak hrdí na to, odkiaľ pochádzate. Vrelé privítanie a ochotný prístup vám budú odmenou! A v akom poradí sme za sebou nechali ďalšie sexuchtivé národy? Na druhom mieste sa podľa thajských výskumov umiestnili galantný Francúzi, potom prekvapivo Američania, turisti z Belgicka, Česi a Rakúšania. O ďalšie priečky pomyselného rebríčka sa delia Švajčiari, Holanďania, Kanaďania a Dáni. Za najhoršie a najťažšie zvládnuteľných sú považovaní Švédi a turisti z krajín bývalého Sovietskeho zväzu. Takže máme jednu krásnu zlatú medailu! A keď už to v tom Thajsku našim “borcom” tak dobre ide, pozrieme sa na situáciu v tamojšom platenom sexe ešte trochu podrobnejšie v extra príspevku venovanom špeciálne tomuto ázijskému štátu.

Sexuálna turistika má aj nástrahy

Ak sa chystáte venovať erotike vo viac či menej vzdialených krajinách, je tu niekoľko dôležitých vecí, na ktoré je potrebné myslieť ešte pred tým, než sa pustíte “do akcie”. Vždy sa oplatí mať so sebou dostatočné množstvo spoľahlivej značkovej ochrany (kondómov). Ani pri ponuke sexu “naostro” by ste to naozaj nemali riskovať, nech je to pár stoviek kilometrov za hranicami alebo na druhom konci sveta. Aj bežné a ľahko liečiteľné prenosné pohlavné choroby dokážu (najmä potom ženatým a tým s vážnym pevným vzťahom) značne skomplikovať život, o hrozbách typu AIDS radšej ani nehovoriac. Jednoducho toto riziko eliminujte a naozaj sa nespoliehajte na to, že povoľná miestna krásavica s mimoriadne nízkou cenou, ku všetkému ochotná a prístupná nepoužíva tie najlacnejšie kondómy (alebo ich dokonca nepoužíva opakovane!). Ďalej je potrebné zo seriózneho zdroja zistiť, ako je to v danom štáte s legálnosťou sexu za peniaze, erotických klubov a ďalších podnikov, neznalosť v tomto prípade nikoho neospravedlňuje. Veková hranica je ďalšia veľmi dôležitá vec pretože všade na svete jednoducho neplatia rovnaké pravidlá. Dôležitú úlohu môžu hrať aj príbuzenské vzťahy a samozrejme že v súvislosti s erotikou za finančnú odmenu sa vyskytuje aj organizovaný zločin, takže zvlášť ak neovládate dokonale miestnu reč alebo nemáte so sebou perfektného tlmočníka a znalca pomerov, buďte opatrní. Ale dosť strašenia, užite si poriadne svoju sexy dovolenku!