Tajomstva Dilda - Olisbos, Grécko 400 pnlZrejme najstaršie zmienky o dilde pochádzajú zo starovekého Grécka, avšak podobnosť pánskeho údu so samorastom alebo kusom kameňa si niektorí ľudia všimli oveľa skôr. A od vystavenia alebo ukázania ostatným je často len malý krôčik k praktickému použitiu. Dildá prešli dlhým vývojom a k ich vytvoreniu boli vyskúšané najrôznejšie materiály, často sú súčasťou výbavy erotického privátu a nechýbajú snáď v žiadnom sex klube. V už spomínanom Grécku sa konkrétne záznamy týkajú pomôcky, ktorá bola známa pod názvom olisbos, slúžila ako jedna z prvých masturbačných pomôcok, bola svojím spôsobom predchodcom súčasných dild a vibrátorov, datuje sa do obdobia približne 400 rokov pred naším letopočtom. Ako lubrikant najčastejšie slúžil ľahko dostupný olivový olej, v ďalších kultúrach potom pre zvláčnenie vagíny (či iných otvorov) a dosiahnutie správnej klzkosti pomôcky slúžili rastlinné aj živočíšne oleje a tuky. Veľkosti a tvary sa pochopiteľne líšili, tieto pomôcky sa stali veľmi žiadaným artiklom a obchodníci sa na ne občas vyložene špecializovali. Navyše aj domácka výroba pomôcok pre osamelé a náruživé ženy, ktorým jeden partner nestačil. V Grécku sa navyše bežne udržiavali vzťahy aj medzi osobami rovnakého pohlavia, aj tu si napodobeniny pohlavných údov často prišli na svoje.

AKO SA LÍŠI OD VIBRÁTORA

Dildo môže síce slúžiť aj ako erotická dekorácia, tento umelý úd ale poslúži aj k rozdúchaniu vášne a túžby a pri správnom používaní ľahko privodí kvalitný orgazmus. Je kedykoľvek po ruke a pomerne skladný, v prípade potreby sa zmestí aj do kabelky, len je potom potrebné obsah kabelky skrývať pred nepovolanými zrakmi. Ale naopak zase nenápadne pootvorená kabelka, v ktorej zahliadnete pekne prepracované dildo, tá už o svojej majiteľke všeličo naznačí a rozhodne nenechá niektorých z nás chladnými a inertnými. Naviac pokiaľ šikovná amatérka dokáže svojmu klientovi “prihrať” do ruky dildo v správnom okamihu, môže mu ušetriť nežiaduce rozpaky pri čakaní na opakovanú erekciu a naopak mu ponúknuť veľmi príjemnú zábavu. Na rozdiel od vibrátora nie je dildo vybavené mechanickým ani iným systémom, ktorý by ho uvádzal do pohybu, vyžaduje teda trochu “ručnej” práce, ale práve to môže byť na jeho používaní to najdráždivejšie. A ak sa vibrátoru vybijú batérie, stáva sa vlastne tiež dildom. Mnohé z týchto umelých penisov sú opatrené nielen rukoväťou pre ľahké uchopenie, mávajú aj prísavky, popruhy alebo sú priamo súčasťou erotického oblečenia. A to je téma, pri ktorej by som sa chcel pozastaviť.

RÔZNE MOŽNOSTI UPEVNENIA

Okrem bežného použitia v ruke, ktoré je asi najjednoduchším riešením, sa totiž u týchto náhrad ponúka bohatá škála možností, čo dáva veľký priestor našej erotickej fantázii či fantázií erotickej partnerky. Podľa polohy a požadovaného spôsobu dráždenia môžete dildo správnych rozmerov upevniť nad penisom alebo pod ním a tak striedavo dráždiť vagínu a análny otvor svojim skutočným a “falošným” údom. Pre mnohé partnerky je tento spôsob veľmi vzrušujúci, sex tak môže znova nabrať na príťažlivosti a stať sa opäť najobľúbenejším spôsobom trávenia voľného času. Zaujímavým nápadom je aj takzvaný “rozprávkový jednorožec”, čo na pohľad síce znamená trochu smiešne vyzerajúce upevnenie dilda na čele muža, v prípade polohy “69” a jej variantov je však možné pri fajke súčasne sexicu uspokojiť zasunutím dildá do pošvy či zadočku a navyše mužovi zostávajú obe ruky voľné k “robote” na dráždivých erotogénnych zónach partnerky. Obmenou je potom dildo na brade, kedy sa výhody tohto upevnenia ukážu najmä pri uspokojovaní jazykom a ústami (cunniling). Dráždenie totiž môže prebiehať súčasne jazykom v okolí rodidiel aj vnútri a súčasne zvonku pomocou dilda, ruky sú navyše opäť voľné a určite si svoje citlivé miestečko nájdu. Zvyknúť si ale na túto praktiku vyžaduje trochu tréningu (inak veľmi príjemného, určite so mnou budete súhlasiť), než sa stanete skutočným majstrom tejto praktiky. Obojstranné dildo (rovnakého priemeru alebo s jedným koncom slabším, najmä pre použitie do análneho otvoru) v najrôznejších tvaroch alebo s tvarovateľným jadrom využijú milovníci netradičných polôh a iste aj ženy, ktorým sex s ďalšou ženou prináša rovnaké uspokojenie ako s mužom alebo mu dávajú výhradnú prednosť. Pre dildá s popruhmi, upevnenými na erotickom oblečení nájdete využitie najmä pri technikách, ktoré sú označované ako “Strap On”, o ktorých sme si už raz rozprávali v článku Pegging a Strap On, opäť nájdu svojho ctiteľa u milovníkov klasického sexu rovnako ako u lesbických aj homosexuálne založených párov či skupiniek. Tieto erotické pomôcky jednoducho dokážu aj pekne divokú párty ešte viac rozparádiť, nakoniec si to spravidla vyskúšajú aj tí, ktorí sa ešte nedávno na také techniky a pomôcky pozerali len cez prsty.

POHODLNE SI SADNÚŤ

nie je vždy to najdôležitejšie. Dildá s podstavcom alebo s prísavkou využijú najmä dámy, ktoré chcú uspokojiť svoju túžbu po sexe v menej obvyklých momentoch. Veď také dildo na stoličke možno použiť aj v kancelárii, za prepážkou alebo v dopravnom prostriedku cestou do zamestnania. Na takú “zvláštnu” slečnu, čo pracovala na neďalekej pošte, sa dobre pamätám, občas mávala pri pečiatkovaní alebo prepočítavaní bankoviek naozaj viac než zasnený výraz, nakoniec mi to na ňu prezradila jedna z jej spolupracovníčok. Od tej doby som sa na poštu vyložene tešil a vždy nenápadne vyzeral, či má svoj “kolík” nasadený v pracovnej polohe alebo sa len venuje práci. A podľa jednej z mojich kamarátok má niečo do seba aj “najlepší spolunoclažník pre osamelé ženy”, červený saténový vankúšik s napevno našitým dildom. Len sa s ním vraj hanbia ísť do čistiarne a perú ho doma v umývadle. Jednoducho dildo sprevádza ľudstvo oddávna a asi zostane verným spoločníkom aj naďalej.