BondážAk sa do vášho sexuálneho života nenápadne vkráda nuda, monotónnosť a stereotyp, jednou z ciest ako oživiť erotické hrátky je aj využitie efektu čiastočného alebo úplného znehybnenia partnera či partnerky. Rozhodne je zaujímavé vyskúšať si obe strany mince, nechať sa znehybniť a zažiť pocit bezbrannej obete rovnako ako pozvoľna láskať a nakoniec sa zmocniť svojej partnerky, ktorá sa nemôže brániť. Pre tieto erotické hrátky (v prípade nepochopenia u manželky či partnerky) zoženiete ochotnú partnerku na vhodnom erotickom portáli, ponuku zvanú “bondáž” na rôznej úrovni má v popise úkonov a služieb takmer každá šikovná sexica

ČO VLASTNE ZNAMENÁ BONDÁŽ ?

Anglický výraz BONDAGE vlastne znamená poddanie, otroctvo alebo porobu (obmedzenie slobody), tých synoným by sa dalo nájsť viacero, v podstate ide o podriadenie sa tomu druhému. Nakoľko bude forma porobu dôkladná, vopred je to vec dohody, od jemného znehybnenia možno dôjsť až k rafinovanému a dlhé desiatky minút trvajúcemu a  komplikovanému spútaniu alebo iným formám znemožnenia a zamedzenia pohybu. Nie je nutné túto metódu praktizovať ako sado/mäso, k drsnejším spôsobom vychutnávania sexu sa ale veľmi dobre hodí a často sa v rôznych formách aj využíva. Poslúži rovnako dobre pri objaviteľských “hrách na doktora” ako pri BDSM rozdelení rolí na pána a otroka.

ROZDELENIE PODĽA JAPONCOV, JAPONSKÁ BONDÁŽ

Zväzovanie a používanie pút aj ďalších doplnkov pri sexe má údajne najstaršie dochované a zaznamenané korene v Japonsku, kde vznikli najmä pracné až priamo umelecké kreácie. Práve v Japonsku je totiž umelecké spútavanie považované za určitú formu umenia a označuje sa ako Nawa Shibari. To môžeme pre zjednodušenie rozdeliť na formy zväzovania ako SHINJU, kedy je zväzovaná horná časť tela a prsia, SUKARABO s viazaním dolnej časti tela vrátane rozkroku a KARADA, kedy sa jedná o zviazanie celého tela. Technika zväzovania silnými konopnými povrazmi sa občas všeobecne označuje aj ako BUŠIDO. Nawa Shibari 2 Nawa Shibari 3 Nawa Shibari 4

Ďalšie delenie typov alebo metód spútania sa odvíja podľa polohy tela:

•     Hogtie bondáždo „kozelca“, so zviazanými členkami za chrbtom, základným princípom je zviazanie členkov so zápästiami za chrbtom a pri položení spútanej osoby na bok alebo na brucho. Rozhodne by sa pri pokusoch o túto metódu zväzovania nemal nikto pokúšať o prepojenie so slučkou na krku, tá by pri nesprávnom prevedení mohla spôsobiť škrtiaci efekt. Vo svete sa táto poloha najčastejšie označuje ako HOGTIE (prasacie zväzovanie), pôvodne bola používaná k spútaniu dobytka.

•    Frogtie bondážpoloha žaby (FROGTIE), pri ktorej sú členky priviazané k stehnám, zápästia sú pripútané po stranách k členkom, tým vzniká podoba so žabou, z čoho vznikol aj anglický termín. V prípade prevedenia s roztiahnutými nohami pôsobí táto poloha veľmi vyzývavo.

•    Balltie bondáž do kĺbka čiže BALLTIE, kedy sú nohy vrátane stehien skrčené, pritiahnuté k pásu a zviazané spolu s trupom. Ruky môžu byť zviazané za aj pred telom.

•     s použitím nábytku a špeciálnych pomôcok sa pri erotickom zväzovaní stretneme pomerne často, poslúži nielen pre samotný sex ale aj pre ďalšie súvisiace erotické praktiky. Najľahšie je po ruke pochopiteľne posteľ, kreslo, teleso kúrenia alebo v prírode strom, plot či auto, erotickej fantázii sa proste medze nekladú.

Na pohľad teda taká bondáž vyzerá pomerne drsne, nemusí to ale tak byť vždy. Veľmi obľúbená a žiadaná je aj takzvaná “mäkká bondáž” (SOFT BONDAGE), kedy sa používajú ku skôr symbolickému spútaniu “obete” šatky, šály a jemné látky, prípadne silné mäkké lano s mäkkým poťahom. Ak ste videli film Basic Instinct (Základný inštinkt), nájdete v ňom na začiatok možno aj nejakú tú erotickú inšpiráciu. Znehybnenie je v tomto prípade skôr symbolické, ale svoj psychologický účel samozrejme plní veľmi dobre. Použitie pút, laniek alebo reťazí už pôsobí o niečo drsnejším dojmom, vždy je potrebné sa vopred dohodnúť, kam až sme ochotní v hre na násilie zájsť. Obľúbeným doplnkom v drsnejšom prevedení býva aj štýlový „roubík“ alebo „kápa“ (predmet na zapchatie úst). Mnohé erotické spoločníčky majú dostatočný výber vhodných pomôcok na vykonanie najrôznejších typov spútaní.

UŽIŤ SI ZVÄZOVANIE

Ak si chceme užiť znehybnenie alebo sa naopak nechať spútať a trýzniť, väčšinou stačí celkom jednoduché zviazanie rúk a nôh. Objekt svojej erotickej túžby buď vyzlečieme pred zviazaním, počas celého obradu alebo môžeme len poodhaliť niektoré miesta, ktorým sa budeme venovať. Ak sa na tom vopred dohovoríte, možno aj odev roztrhať alebo postrihať priamo na tele spútanej osoby, to na niektorých ľudí pôsobí veľmi dráždivým dojmom a dokáže ich dostať do varu. Ale dajte pozor, aby nedošlo k likvidácii nedávno zakúpenej a nekresťansky drahej erotickej bielizne, potom by ste mohli mať aj strach svoju “obeť” oslobodiť a rozviazať. Samotné zväzovanie umožňuje rozsiahlu škálu dráždivých dotykov a stupňujúce sa dotyky aj iné dôvernosti. Ak si dáte záležať, spotrebujete pekných pár metrov viazacieho materiálu. Jednoduché, praktické a dostupné sú aj lekárske obväzy, vždy je ale potrebné dbať na to, aby ani pri dlhšom znehybnení nebola niektorá časť pút príliš utiahnutá a nedošlo k obmedzovaniu krvného obehu. Dovolené je prakticky všetko, ale vo vopred dohodnutých medziach! Dohovorte sa s partnerkou aj na jednoduchom a zreteľnom signáli pre okamžité ukončenie v prípade problémov. Inak na bondáži rozhodne nie je nič nenormálne či dokonca úchylné, pocit odovzdanosti alebo naopak nadradenosti partnerovi je naozaj veľké a mocné afrodiziakum. Jeho občasné zaradenie medzi sexuálne praktiky dá milovaniu úplne nový rozmer. Užiť by ste si to mali poriadne obidvaja, tieto erotické praktiky sa hodia aj k vyvádzaniu vo väčšom počte zúčastnených.

ČO SO SPÚTANOU OBEŤOU

Spútaného partnera možno láskať a maznať rovnako ako trochu potrápiť alebo ponížiť. Dotyky, olizovanie, dráždenie pomocou prstov a jazykom či samotný sex, to všetko sa prispôsobuje vašej erotickej fantázii, získava však pritom aj nový zmysel. Dajte ale pozor aj na tak obyčajnú vec, ako je šteklenie, niektorým osobám môže v neprimeranej intenzite pokaziť celkový zážitok. Obľúbenými technikami sú aj teplotné extrémy s použitím tepla (napríklad kvapkanie vosku zo sviečky) alebo chladu (kedy dobre poslúžia ľadové kocky), niekoho zláka aj klystír alebo podobná technika. Čo s partnerom budete vykonávať? To už predsa záleží len na vás. Doplnkom znehybnenia môže byť aj dočasné “zbavenie zraku” partnera, ktorého docielime zaviazaním očí šatkou, čiapkou cez oči alebo kuklou a podobne. Len pozor na dostatočne voľné dýchanie. Keď ten druhý nevie, čo na neho práve chystáte a len načúva vašim slovám, je to niekedy naozaj dramatické.

SPÚTANIE SAMÝCH SEBA

Vždy majte po ruke nejaký záchranný prostriedok, teda nôž, nožnice alebo v prípade použitia pút náhradný kľúčik, nikdy nenechávajte spútanú a znehybnenú osobu o samote, najmä u realistického a naozaj pevného spútania. Veľmi dráždivým variantom je spútanie seba samého a očakávanie partnera či partnerky, prinášajúceho okrem sexu aj oslobodenie. Ale ak sa rozhodnete zavolať erotickú pracovníčku zaFo a medzitým si zacvaknete okolo rúk aj nôh pevné kovová putá, radšej si niekde v dosahu ponechajte náhradný kľúčik. Prihodiť sa totiž môže naozaj všeličo a ten pocit zúfalstva a bezmocnosti by mohol byť nakoniec viac ako ozajstný, stačí nejaká neočakávaná komplikácia… a čo potom? BDSM – láka vás okúsiť nepoznané? BONDAGE erotické videá FROGTIE erotické videá HOGTIE erotické videá